image_pdfimage_print

Jučer, srijeda, 03.02.2016. godine, održan je prvi, inicijalni sastanak direktora, Marinka Kelavića i menadžmenta Službe za zapošljavanje ZDK sa predsjednikom Privredne komore ZDK Šefkijom Botonjićem.

Predsjednik Privredne komore je upoznao rukovodstvo Službe sa trenutnim aktivnostima Komore sa posebnim osvrtom na  nedavnu aplikaciju projekta ”Prilika plus”kojeg su, putem Veleposlanstva Švicarske u Sarajevu, aplicirali prema  Vladi Švicarske.

Ovim projektom, Privredna komora ZDK želi unaprijediti praktičnu nastavu u našim srednjim školama te stvoriti bolje uvjete za neformalno obrazovanje odraslih, tj. prekvalifikaciju svršenih učenika srednjih stručnih škola iz sektora metaloprivrede, drvoprerađivačke i tekstilne struke.

Uz Privrednu komoru, nositelja projekta, predsjednik Botonjić je izrazio želju, naravno u koliko projekt bude odobren,  da se Ministarstvo obrazovanja, nauke, kulture i sporta ZDK sa srednjim strukovnim školama i Institutom ”Kemal Kapetanović” Zenica zajedno sa  Službom za zapošljavanje ZDK aktivno uključe u implementaciju istog.

Direktor Kelavić je iskazao spremnost za saradnju i podržao projekat “Prilika plus” koji bi trebao pomoći boljem obrazovnom sustavu u srednjim školama i mladim ljudima da prekvalifikacijom što prije dođu do zaposlenja.

Ujedno je pozvao predsjednika Botonjića da u svim narednim aktivnostima Privredne komore može računati na značajniju potporu JU Službe za zapošljavanje ZDK jer su nam iste zadaće i ciljevi da jačanjem privrede u ZDK smanjujemo  broj neuposlenih osoba.

P2030358

Website Malware Scan