PREZENTIRANI PROGRAMI UPOŠLJAVANJA VLADI ZDK

         Nakon prezentacija aktualnih programa upošljavanja u dvanaest općina, koje provodi Služba za zapošljavanje Zeničko-dobojskog kantona i Federalni zavod za zapošljavanje, u petak, 04.02. 2016. godine, isti je prezentiran i Vladi ZDK.

         Na poziv Miralema Galijaševića, premijera Vlade ZDK i resornog ministra Nurđehana Šahinovića, ravnatelj /direktor Službe, Marinko Kelavić sa svojim suradnicima, Sehadetom Hadžićem i Elvirom Pinjićem, upriličili su polusatno predstavljanje pet programa koji su nedavno objavljeni.

         Nakon prezentacije, premijer Galijašević je javno pohvalio rad Službe za zapošljavanje i napore koje Služba, u posljednja dva-tri mjeseca tj. imenovanjem novog direktora, ulaže u izgradnji imidža ove ustanove. Naglasio je, kako Vlada prati rad Službe i zadovoljna je novim načinom rada u istoj, osobito kada je u pitanju rad na terenu i partnerski pristup prema poslodavcima i udruženjima poslodavaca ZDK.

             Na koncu prezentacije, ravnatelj/direktor Kelavić se zahvalio na dosadašnjoj potpori Vlade ZDK te ukazao na potrebu još bolje koordinacije Službe za zapošljavanje i Vlade ZDK, kako bi sredstva, namijenjena za poticaje upošljavanja na području našeg Kantona sa kojima raspolažu pojedina ministarstva u Vladi, iskoristili na još bolji način tj. izradili zajednički program poticajnih mjera prema ciljanim grupama neuposlenih osoba.

             Kelavić je ujedno iskoristio prigodu te zamolio Vladu ZDK da u što skorijem vremenu, na račun Službe za zapošljavanje, uplate nedostajuća financijska sredstva u iznosu od cca 390.000,00 KM za prošlogodišnji program upošljavanja pripravnika Vlade ZDK po programu „Sufinasiranja aktivnih mjera za podsticaj zapošljavanja mladih nezaposlenih osoba bez radnog iskustva 100 + VSS pripravnika u 2014./2015. godini“ kojeg je Služba sa poslodavcima na području ZDK, gotovo, već realizirala.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA