image_pdfimage_print

Dragi naši korisnici,

uključite se i učestvujte na radionicama aktivnog traženja posla koji se realizuju u našem Centru za informisanje, savjetovanje i obuku čime stičete znanja i vještine kako da pristupite poslodavcu i povećate svoje šanse dolaska do zaposlenja. Trenutno vam nudimo:

  1. Informativna ili ”INFO” radionica, u kojoj ćete dobiti informacije o pravima i obavezama koje se stiču sa statusom nezaposlene osobe, koji su aktuelni programi zapošljavanja Federacije BiH ili Zeničko-dobojskog kantona, kao i mogućnostima zapošljavanja i legalne migracije van BiH.
  2. Radionica ”Pisanje CV-a/biografije i propratne dokumentacije” na kojoj se upoznajete sa načinima prijavljivanja na konkurse za posao, kako da napišete svoju biografiju u kojoj ćete sebe predstaviti kao najboljeg kandidata za poslodavca, molbu za posao, motivaciono pismo ili ponudu za posao. Biografija je vaša poslovna lična karta.
  3. Radionica ”Razgovor sa poslodavcem” gdje ćete dobiti naznake kako pristupiti poslodavcu u usmenom predstavljanju sebe, kako razviti vještine poslovne komunikacije i kako predstaviti svoje znanja, vještine i kompetencije.
  4. Individualno savjetovanje, namjenjeno učenicima, studentima, nezaposlenim osobama a posebno osobama koji po prvi put traže posao, o tome kako da unaprijede vještine koje će im omogućiti da samostalno traže posao. Također, savjetovanje je namjenjeno i Vama koji želite da nastavite svoje formalno obrazovanje ili da steknete neformalno, da odaberete buduće zanimanje i riješite svoje nedoumice.
  5. Karijerno savjetovanje sa ciljem da mapirate korake u svojoj karijeri tj. da izradite svoj plan zapošljavanja.

ZA SVE OVE USLUGE DOĐITE U PROSTORIJAMA SLUŽBE ZA ZAPOŠLJAVANJE ZDK ILI SE PRIJAVITE PUTEM TELEFONA 032/448-285!

Website Malware Scan