image_pdfimage_print

             U petak, 08. Aprila 2016. godine u prostorijama Gradske arene Zenica,  održan je šesti po redu Sajam zapošljavanja Zeničko-dobojskog kantona. Organizator Sajma je JU Služba za zapošljavanje ZE-DO kantona,  u partnerstvu sa Federalnim zavodom za zapošljavanje, Savezom udruženja/udruga poslodavaca ZDK i Ministarstvom za rad, socijalnu politiku i izbjeglice ZE-DO kantona.

           Svojim dolaskom, podršku Sajmu zapošljavanja u Zenici  dao je i direktor Federalnog zavoda za zapošljavanje Omer Korjenić te brojni ministri iz Vlade ZDK, direktori kantonalnih službi za zapošljavanje iz FBiH, ugledni poduzetnici i brojni drugi zvaničnici.

           Uz pozdravna obraćanja direktora Službe, Marinka Kelavića i direktora FZZZ Omera Korjenića, a u ime Vlade ZDK i premijera Miralema Galijaševića, Sajam je otvorio ministar Nurđehan Šahinović.

            U drugom dijelu Sajma svoje kratke prezentacije su imali i predsjednik Saveza udruženja / udruga poslodavaca ZDK Mladen Perić, koji je predstavio plan energetske učinkovitosti,  doc.dr. Ismar Alagić iz Agencije za razvoj općine Tešanj je iznio dosadašnja dobra iskustva u radu TRA, a  Suvad Hadžić iz Udruženja poljoprivrednika – proizvođači maline, Žepče – Željezno Polje je prezentirao  petnaestogodišnji  rad Udruženja i razvojne mogućnosti uzgoja jagodičastog voća u ZDK. Mladi poduzetnik, Saša Stanić iz Maglaja, svojom životnom pričom do uspjeha ohrabrio je brojne mlade, neuposlene ljude da pokrenu vlastiti biznis kroz samoupošljavanje.

          Na sajamskim štandovima,  u glavnom foajeu Arene, izlagalo je ukupno 54 poslodavca iz svih 12 općina ZDK. Isti su izrazili svoje potrebe za blizu 600 novih uposlenika. Vrijedno je spomenuti da je ovogodišnji   Sajam  posjetilo više od 1000 posjetitelja, mahom mlađih neuposlenih osoba koje su, uglavnom autobusima i u pratnji šefova i uposlenika općinskih biroa rada, došli iz svih općina  našeg Kantona. Ljubazno osoblje naše Službe je dočekalo sve goste i posjetioce Sajma sa već pripremljenim letcima i brošurama  sa ciljem da im se što više pomogne u traženju posla. Po mišljenju brojnih posjetitelja, ovaj Sajam je opravdao svoj naziv, a i organizacijski prednjači u odnosu na protekle godine.

 

Website Malware Scan