image_pdfimage_print

Jučer, utorak 19. 4. 2016., Omer Korjenić, direktor Federalnog zavoda za zapošljavanje  primio je predstavnike Službe za zapošljavanje Zeničko-dobojskog kantona.

Uz direktora Kelavića, sastanku su nazočili Sehadet Hadžić, načelnik Odsjeka za zapošljavanje i Adnan Hasičić, načelnik Odjeljenja za pravne poslove. Na sasatanku se razgovaralo o aktualnoj problematici glede brže implementacije trenutnih programa upošljavanja mladih neuposlenih  osoba  i samoupošljavanja po Uredbi Vlade FBiH kao i programa Federalnog zavoda za zapošljavanje.

Imajući u vidu činjenicu da FZZZ još nije obradio sve aplikacije, po gore spomenutim programima, od direktora Korjenića je zatraženo  dodatno prolongiranje roka za još 30 dana za  dostavu neophodne dokumentacije aplikanata koji su se ranije prijavili  na javni poziv.

Vrijedno je spomenuti i to, da su, na jučerašnjem sastanku Upravnog odbora Federalnog zavoda za zapošljavanje, konačno usvojeni kriteriji uplate nedostajućih sredstava kantonalnim/županijskim službama u FBiH. Naprijed navedeni kriteriji su rezultat zajedničkog prijedlog  svih direktora/ravnatelja službi za zapošljavanje iz FBiH zajedno sa direktorom FZZZ na  zajedničkom sastanku održanom u Zenici 07. 4. 2016. godine.

Usvajanjem ovih kriterija konačno je riješen dugogodišnji problem glede ravnopravne i blagovremene uplate nedostajućih sredstava svim županijskim/kantonalnim službama za zapošljavnje FBiH.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Website Malware Scan