image_pdfimage_print

U srijedu, 28.9.2016. god. u uredu Helene Lončar, ravnateljice Federalnog zavoda za zapošljavanje potpisana su dva ugovora sa Službom za zapošljavanje Zeničko-dobojskog kantona. Po riječima Helene Lončar, Služba iz Ze-do kantona prednjači u potpisivanju ugovora po Uredbi Vlade FBiH ali svoju hiperaktivnost u radu pokazuje i kroz izradu vlastitih projekata što može služiti za uzor i drugim službama u FBiH.

Predstavnici Službe, Marinko Kelavić ravnatelj/direktor i Emir Džafić, predsjednik Upravnog odbora  nisu krili svoje zadovoljstvo zbog projekata koji će doprinijeti boljim uvjetima upošljavanja i samoupošljavanja na području Zeničko-dobojskog kantona. Projektima  „Kako pokrenuti vlastiti biznis“ i „Registracija, pokretanje i poslovanje djelatnosti samostalnog poljoprivrednog proizvođača“ želi se dodatno educirati i potaknuti neuposlene osobe da pokreću vlastite biznise, a osobito u poljoprivredi za što još ima otvorenih javnih poziva i prilično dosta neutrošenih novaca.

         Služba za zapošljavanje će oba svoja projekta realizirati u svih dvanaest općina Ze-do  kantona sa općinskim službama za gospodarstvo/privredu i drugim partnerima. Ukupna vrijednost projekata je 35.771 KM, a sufinanciranje Federalnog zavoda za zapošljavanje iznosi 23.000 KM.

p1010815

Website Malware Scan