image_pdfimage_print

U četvrtak,10.11.2016. g, u prepunoj sali Općinskog vijeća u Visokom, održana je radionica „Kako pokrenuti vlastiti biznis“ u organizaciji Službe za zapošljavanje ZDK, a pod pokroviteljstvom Federalnog zavoda za zapošljavanje. Partner projekta je „Planjaks akademija“ Tešanj, a domaćini Biro rada i Općina Visoko. Događaju je prisustvovala gđa. Helena Lončar, direktorica Federalnog zavoda za zapošljavanje sa saradnicom za projekte gđom. Snježanom Dedić i predsjednik UO Službe gosp. Emir Džafić.

Oko 100 nezaposlenih osoba je sa velikom pažnjom pratilo predavanja stručnjaka iz ekonomije doc.dr. Edina Ajanovića, dr. Huseina Mehmedovića i mr. Bajruzina Planjca,a imali su priliku čuti i priče „iz prve ruke“ o iskustvima mladih i uspješnih visočkih privrednika Mevlane Lemeš i Anesa Prohića. Posebno raduje činjenica da je među učesnicima Radionice bilo oko 20 učenika završnih razreda Mješovite srednje škole, te članovi romskih udruženja iz Visokog.

Veliko interesovanje za Radionicu pokazuje da je ideja organizatora Projekta, direktora Službe Marinka Kelavića, postigla svoju svrhu, što potvrđuje i činjenica da su mnogi od prisutnih iskazali interes za, još uvijek aktuelne, Programe sufinansiranja samozapošljavanja po Uredbi Vlade FBiH.

predavaci
visoko-predavaci-direktor-i-predsj-uo-sluzbe
visoko-radionica-svi
dav
fb_img_1478848295343

Website Malware Scan