image_pdfimage_print

Na poziv direktora Federalnog zavoda za zapošljavanje, Omera Korjenića, jučer (ponedjeljak) u Sarajevu je održan sastanak svih kantonalnih/županijskih direktora/ravnatelja službi za zapošljavanje Federacije BiH.

Nakon uvodnih riječi direktora Korjenića, pristupilo se potpisivanju Sporazuma o realizaciji Uredbe Vlade FBiH o poticaju upošljavanja i potpisivanju Sporazuma o financiranju i realizaciji Programa sufinanciranja upošljavanja za 2016 godinu.

Po riječima ravnatelja/direktora Marinka Kelavića, kroz ove programe upošljavanja Zeničko-dobojski kanton, putem Službe za zapošljavanje ZDK će dobiti financijska sredstva u iznosu od 9.385.000 KM, osiguranih Uredbom Vlade FBiH , te dodatnih 1.544.097,32 KM, osiguranih od strane Federalnog zavoda za zapošljavanje. Uz program upošljavanja i samoupošljavanja mladih osoba bez radnog iskustva, dio ovih sredstava će, kroz programe : „Prilika za sve 2016.“, „Periodična/sezonska upošljavanja 2016“ i „Vaučer za posao 2016.“, biti namijenjen za   upošljavanja svih drugih neuposlenih osoba.

Daljnja konkretizacija ovih programa je u tijeku i do kraja veljače/februara očekuje se njihova službena objava na web stranici Federalnog zavoda za zapošljavanje i web stranici Službe za zapošljavanje Ze-do kantona ( www.zdk-szz.ba).

Uskoro se očekuje i novi sastanak direktora/ravnatelja službi za zapošljavanje FBiH u Zenici.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Website Malware Scan