Pregled oglasa

Traženo zanimanjeRaspisuje se konkurs za izbor i imenovanje direktora
Tražena školska spremaVisoko stručno obrazovanje (VSS-1)
Završena škola / fakulteta) VSS odnosno završen najmanje prvi studijski ciklus, u području predškolskog odgoja, pedagogije, specijalne pedagogije ili psihologije. Izuzetno, za direktora predškolske ustanove može biti imenovan i nastavnik predškolskog odgoja i obrazovanja.
Položen stručni ispit
Posebna znanja i vještineb) 5 (pet) godina rada u odgojno-obrazovnoj ustanovi na poslovima odgoja i obrazovanja od čega najmanje 2 (dvije) godine na rukovodećim pozicijama, c) da nije član Upravnog odbora JU za predškolski odgoj i obrazovanje u kojoj se kandiduje za poziciju direktora u periodu raspisivanja konkursa pa sve do okončanja konkursne procedure, d) da naročito se ističe svojim radom u organizaciji odgojno-obrazovne djelatnosti, pedagoškoj teoriji i praksi, e) sposobnost za savjesno, odgovorno i odlučno obavljanje upražnjene pozicije, f) sposobnost nepristrasnog donošenja odluka, g) komunikacijske i organizacijske sposobnosti, h) rezultati rada ostvareni tokom poslovne karijere.
Potrebno znanje stranog jezika
Traži se osobaNije uneseno
SpolNebitno
Trazeno radno iskustvoSa iskustvom
Broj traženih zaposlenikaDirektor ustanove imenuje se na period od četiri (4) godine i može biti ponovo imenovan.
Na koje vrijeme se zasniva radni odnosOdređeno
Naziv i opis poslova koje će zaposlenik obavljatiDirektor predškolske ustanove, pored poslova i zadataka predviđenih Zakonom obavlja i slijedeće poslove: - organizuje i rukovodi odgojno-obrazovnim radom, - vodi poslovanje predškolske ustanove, - podnosi Upravnom odboru izvještaj o radu Ustanove, - zastupa predškolsku ustanovu prema trećim licima i odgovoran je za zakonitost predškolske ustanove. U ostvarivanju prava i obaveza u rukovođenju iz prethodnog stava direktor predškolske ustanove: - predlaže Upravnom odboru program odgojno-obrazovnog rada i aktivnosti za unapređenje tog rada u okviru godišnjeg programa rada i poduzima odgovarajuće mjere za njihovo provođenje, - vrši izbor i postavljanje svih ostalih zaposlenika i sa njima zaključuje ugovor o radu odnosno donosi odluku o prestanku ugovora o radu, - odlučuje o raspoređivanju zaposlenika predškolske ustanove na određene poslove i zadatke, - prati i usmjerava rad odgajatelja i drugih zaposlenika predškolske ustanove, - podnosi izvještaj o uspjehu i postignutim rezultatima odgojno-obrazovnog rada, Upravnom odboru osnivaču i Pedagoškom zavodu koji vrši stručni nadzor, - izvršava odluke Upravnog odbora, - rukovodi radom Stručnog vijeća, - vrši ocjenjivanje odgajatelja, njegovatelja i saradnika, kao i drugih zaposlenika Ustanove. - podnosi Upravnom odboru izvještaj o finansijskom poslovanju Ustanove, - vrši i druge poslove predviđene u skladu sa Zakonom, Pravilima i drugim propisima predškolske ustanove.
Mjesto rada (općina)JU „Gradski dječiji vrtić“ Zavidovići
Radno vrijemeNije naznačeno
Posebne psiho - fizičke sposobnosti
Godine starosti
Očekivana plata
Radni odnos se zasniva na:Nije naznačeno
Rok za stupanje na rad
Posebni zahtjevi poslodavca u posredovanju službePored općih i posebnih uvjeta kandidat za poziciju direktora JU za predškolski odgoj i obrazovanje je dužan u konkursnoj proceduri priložiti i kraću verziju vizije razvoja Ustanove za naredne 4 godine. V. Potrebni dokumenti: Kandidat koji se prijavljuje na poziciju direktora dužan je priložiti sljedeću dokumentaciju : a. prijava na konkurs, b. kraću biografiju, c. uvjerenje o državljanstvu (original ili ovjerenu kopiju ne stariju od tri mjeseca), d. Izvod iz matične knjige rođenih, e. ovjerenu kopiju diplome- dokaz o završenoj stručnoj spremi, f. potvrdu o radnom iskustvu na poslovima odgoja i obrazovanja (Posebni uvjeti: tačka b.), g. potvrdu o radnom iskustvu na rukovodećim pozicijama ( Posebni uvjeti: tačka b.) h. uvjerenje nadležnog organa kojim se dokazuje da naročito se ističe svojim radom u organizaciji odgojno-obrazovne djelatnosti, pedagoškoj teoriji i praksi i g. ovjerenu izjavu kojom se dokazuju opći uvjeti (tačke c,d,e,f,g) VI. Ostale napomene - Konkurs ostaje otvoren 15 (petnaest) dana od dana posljednjeg objavljivanja a objavit će se u dnevnom listu „Oslobođenje“, „Službenim novinama Federacije Bosne i Hercegovine“, web stranici osnivača i web stranici JU Službe za zapošljavanje Zeničko-dobojskog kantona. - Nepotpune i neblagovremene prijave neće se razmatrati. - Postupak konkursne procedure bit će u skladu sa članom 56., 57. i 58. Pravila JU „Gradski dječiji vrtić“ Zavidovići, - Sa svim kandidatima koji budu ispunjavali uslove konkursa obavit će se intervju. O terminu intervjua svi kandidati koji budu ispunjavali uslove konkursa će biti blagovremeno obavješteni, - O odluci o imenovanju direktora Ustanove, u roku od osam dana od donošenja odluke obavještavaju se ostali učesnici konkursa, - Protiv donesene odluke svaki učesnik konkursa može u roku od osam dana od dana prijema obavijesti pokrenuti postupak kod nadležnog suda. VII. Prijave na konkurs sa potrebnom dokumentacijom dostaviti lično ili preporučenom poštom na adresu : JU „GRADSKI DJEČIJI VRTIĆ“ ZAVIDOVIĆI PRVOMAJSKA 9. 72220 ZAVIDOVIĆI Na koverti obavezno naznačiti: „ Prijava na konkurs za izbor i imenovanje direktora JU „Gradski dječiji vrtić“ Zavidovići“ - NE OTVARATI -
Posebni zahtjevi poslodavca u pogledu zaposlenikaIV. Uvjeti za poziciju Kandidat mora ispunjavati opće i posebne uvjete. Opći uvjeti: a) da je državljanin BiH, b) da je stariji od 18. godina, c) da nije otpušten iz državne službe kao rezultat disciplinske mjere na bilo kojem nivou vlasti u Bosni i Hercegovini u periodu od 3 godine od dana objavljivanja konkursa, d) da nije pod optužnicom Međunarodnog suda za ratne zločine ( član IX 1. Ustava Bosne i Hercegovine), e) da nije na funkciji u političkoj stranci u smislu člana 5. Zakona o ministarskim, vladinim i drugim imenovanjima F BiH, f) da nije izabrani zvaničnik nosilac sudskih ili izvršnih funkcija ili savjetnik u smislu Zakona o sukobu interesa u institucijama vlasti u F BiH (Sl. novine F BiH; broj 70/08), g) da nije u sukobu interesa u ličnom ili profesionalnom odnosu sa ustanovom u koju aplicira na poziciju direktora,
Mogućnost zaposlenja invalidne osobe
Oglas od2022-12-06
Oglas do2022-12-21
Nezaposleni ste i tražite posao.
Pronađite posao iz 11 oglasa
Unesite biografiju
Niste registrovani? Registrirajte se!
Provjeri datum naredne prijave »
Poslodavac ste i tražite uposlenika.
Pronađite uposlenika iz 0 biografije
Objavite oglas
Niste registrovani? Registrirajte se!
Provjeri status osobe »