U VISOKOM MASOVAN ODZIV NA RADIONUCU „KAKO POKRENUTI VLASTITI BIZNIS“

U četvrtak,10.11.2016. g, u prepunoj sali Općinskog vijeća u Visokom, održana je radionica „Kako pokrenuti vlastiti biznis“ u organizaciji Službe za zapošljavanje ZDK, a pod pokroviteljstvom Federalnog zavoda za zapošljavanje. Partner projekta je „Planjaks akademija“ Tešanj, a domaćini Biro rada i Općina Visoko. Događaju je prisustvovala gđa. Helena Lončar, direktorica Federalnog zavoda za zapošljavanje sa saradnicom za projekte gđom. Snježanom Dedić i predsjednik UO Službe gosp. Emir Džafić.

Oko 100 nezaposlenih osoba je sa velikom pažnjom pratilo predavanja stručnjaka iz ekonomije doc.dr. Edina Ajanovića, dr. Huseina Mehmedovića i mr. Bajruzina Planjca,a imali su priliku čuti i priče „iz prve ruke“ o iskustvima mladih i uspješnih visočkih privrednika Mevlane Lemeš i Anesa Prohića. Posebno raduje činjenica da je među učesnicima Radionice bilo oko 20 učenika završnih razreda Mješovite srednje škole, te članovi romskih udruženja iz Visokog.

Veliko interesovanje za Radionicu pokazuje da je ideja organizatora Projekta, direktora Službe Marinka Kelavića, postigla svoju svrhu, što potvrđuje i činjenica da su mnogi od prisutnih iskazali interes za, još uvijek aktuelne, Programe sufinansiranja samozapošljavanja po Uredbi Vlade FBiH.

predavaci
visoko-predavaci-direktor-i-predsj-uo-sluzbe
visoko-radionica-svi
dav
fb_img_1478848295343




FZZZ I SLUŽBA ZA ZAPOŠLJAVANJE POTPISALI NOVI UGOVOR ZA PROJEKT FIZIJATRIJE U MAGLAJU

         U četvrtak, 10.11.2016. godine Služba za zapošljavanje ZDK i Federalni zavod za zapošljavanje su potpisali novi Sporazum o realizaciji projekta.

        Na zajedničku inicijativu Službe za zapošljavanje ZDK, Saveza civilnih žrtava rata ZDK i JU “Dom zdravlja“ Maglaj  izrađen je Projekt „ Formiranje regionalnog centra za fizijatriju u Maglaju“. Potpisom Sporazuma, Služba je putem Federalnog zavoda za zapošljavanje osigurala financijska stredstva u iznosu od 27.207,84 KM za  jednogodišnju bruto plaću za dva buduća fizijatra koja će raditi u Domu zdravlja Maglaj.

       „Ovo je samo početak formiranja fizijatrije u Maglaju koja bi, u narednom periodu, trebala prerasti u Regionalni centar za fizijatriju ne samo za civilne žrtve rata, već i sve druge osobe sa invaliditetom sa područja Maglaja, Žepča, Zavidovića, Tešanja, Doboj Juga i Usore“, naglasio je Marinko Kelavić, voditelj Projekta.

       Po ovom Projektu uskoro slijedi i potpis novog, međusobnog ugovora Službe sa JU Dom zdravlja Maglaj kojim će se definirati međusobni odnosi glede financiranja novih uposlenika, fizijatara.

        Ukupna vrijednost Projekta je cca 50.000 KM, a uz učešće FZZZ svoj doprinos ovom Projektu će dati i Dom zdravlja Maglaj te Ministarstvo zdravstva ZDK.

Ovo je treći projekt kojeg smo, u protekla tri mjeseca, odobrili Službi za zapošljavanje ZDK i još jedan pokazatelj kako se zajedničkom koordinacijom mogu rješavati vrlo bitni problemi na području Zeničko-dobojskog kantona“, izjavila je Helena Lončar, ravnateljica Federalnog zavoda za zapošljavanje.

         Potpisu ugovora su nazočili i Snježana Dedić, stručna suradnica za projekte iz FZZZ te  Emir Džafić, predsjednik Upravnog odbora i Sehadet Hadžić, načelnik Odsjeka za zapošljavanje Službe.

ugovor-za-fijijatriju-potpis-sa-fzzz-1
ugovor-za-fizijatriju-potpis-sa-fzzz