Specijalistička obuka za savjetodavce

U Zenici je protekle sedmice održana trodnevna Specijalistička  obuka za savjetodavce Službe za zapošljavanje Zeničko-dobijskog kantona.

Obuku je organizirala Služba za zapošljavanje i Federalni zavod za zapošljavanje uz podršku Projekta YEP. Obuku su realizirali interni treneri službi i to Danijela Hamzić (Služba za zapošljavanje ZDK), Mevlida Šećerović i Almedin Ibrahimović (SZZ TK).

Predstavnici Federalnog zavoda za zapošljavanje i Projekta YEP pružili su podršku u realizaciji obuka.

Teme trodnevne obuke bile su:

Profilisanje i izrade Individualnog plana zapošljavanja, Informacije o tržištu rada i aktivna politika zapošljavanja, te Komunikacijske vještine, upravljanje vremenom i stresom.

Obuke provedene na ovaj način, internim kapacitetima, naišle su na izuzetno dobru reakciju od strane učesnika, radnika službe, kojima je izravan kontakt sa internim trenerima i u budućnosti veoma važan za potpunu primjenu novih znanja i vještina. Iz ugla Projekta YEP, ali i ugla Službe za zapošljavanje, izgradnja ljudskih resursa i jačanje internih kapaciteta u kontekstu reformskog paketa je ispunila element održivosti i potpunog prenosa na institucije.