O B A V I J E S T

Obavještavamo nezaposlene osobe da će se redovno javljanje početi obavljati od 17.5.2021.godine.

Sva propuštena redovna javljanja potrebno je realizovati u periodu od 17.5. – 16.7.2021.godine.

S obzirom da dati rok omogućava realizaciju javljanja bez stvaranja gužvi, molimo sve nezaposlene osobe da se prilikom javljanja pridržavaju propisanih epidemioloških mjera ( razmak od min 1,5 m i nošenje maske prilikom ulaska u zgradu Službe ).
Uskoro poziv poslodavcima za učešće u programu Obuka i rad 2021

(Sarajevo, 11.5.2021. godine) – Federalni zavod za zapošljavanje će 11.5.2021. godine na svom web portalu u meniju Projekti/Aktualni programi objaviti poziv poslodavcima za učešće u programu „Obuka i rad 2021“ sa odgovarajućim obrascima za apliciranje.

Program će se realizirati s ciljem povećanja konkurentnosti nezaposlenih osoba kroz obuki kod poznatog poslodavca, kao i osiguranje prilike za zapošljavanje.

Programom je planirana obuka u konkretnom poslovnom okruženju za 130 nezaposlenih osoba, a od kojih će najmanje 78 zasnovati radni odnos kod poslodavca koji je organizirao obuku.

Potrebno je istaći da je predmetni javni poziv namijenjen poslodavcima registrovanim u FBiH koji ispunjavanju programom propisane uslove te da na isti apliciraju isključivo poslodavci.

Tekst Programa dostupan je OVDJE.