Prijave poslodavaca po mjeri “Služba u saradnji sa poslodavcima 2022

U mjeri Služba u suradnji sa poslodavcima 2022 Služba zaprima Obrazac SP 2022, te ukoliko je isti ispravno i uredno popunjen, Služba obavještava Zavod koji vrši provjeru u skladu sa tačkom 10. stavovi 1 i 2 Programa. Nakon uspješno izvršenih provjera, Zavod daje saglasnost, putem e-maila, Službi za izradu i zaključivanje ugovora o sufinansiranju. Poslodavac može zaposliti osobu momentom davanja saglasnosti od strane Zavoda, a najkasnije u roku od 30 dana od dana davanja saglasnosti. Nezaposlena osoba mora biti prijavljena na evidenciju nezaposlenih najmanje dan prije podnošenja Obrasca SP 2022.

Napominjemo da se neće sufinansirati zapošljavanje osoba koje su zaključile ugovor o radu sa poslodavcem prije davanja saglasnosti Zavoda.

 U nastavku se nalaze liste prijava poslodavaca po mjeri Služba u saradnji sa poslodavcima 2022.

Prijave po mjerI Služba u saradnji sa poslodavcima 2022 (08.08.2022.) – na provjeri

Prijave po mjerI Služba u saradnji sa poslodavcima 2022 (08.08.2022.) – na čekanju




JAVNI POZIV ZA UČEŠĆE NA OBUKAMA I DODJELI SREDSTAVA U OKVIRU PROJEKTA „iSKOraK – Partnerstvo za nova radna mjesta“ POKRENI SVOJ POSAO kroz nove poslovne ideje

Grad Zenica, Općina Breza i Zenička razvojna agencija “ZEDA” d.o.o. pozivaju sve zainteresirane osobe, sa prijavljenim mjestom boravka u gradu Zenici ili Općini Breza, koje su zainteresovane za pokretanje/registrovanje vlastitog biznisa, da se prijave za učešće na obukama „POKRENI SVOJ POSAO“ kroz nove poslovne ideje. Učesnice i učesnici će kroz ovaj program obuke dobiti stručnu podršku u jačanju svojih vještina u poduzetništvu i poslovnom planiranju – odnosno izradi biznis plana. Pokretanje poduzetničkih poduhvata koji budu ocijenjeni kao najbolji će se finansijski podržati bespovratnim sredstvima i mentorskim programom u prvoj godini poslovanja. Obuka će biti realizovana u prostorijama Zeničke razvojne agencije ZEDA d.o.o. Za polaznike obuka sa područja općine Breza troškovi prijevoza će biti osigurani od strane organizatora o čemu će više informacija dobiti u prostorijama Službe za privredu, gradsku imovinu i upravljanje razvojem, kontakt osoba: Maša Škrbić, tel.: 032/447-691, mail: masa.skrbic@zenica.ba  ili u prostorijama Zeničke razvojne agencije ZEDA d.o.o. na adresi Poslovna zona „Zenica 1“, Zmaja od Bosne bb, Zenica, kontakt osoba: Senad Pašalić, tel.: 032/449-413, mail: senad@zeda.ba, te za Općinu Breza kontakt osoba: Eldina Dervišević, e-mail: eldina.dervisevic@hotmail.com , tel.: 032/786-033. Zainteresovani kandidati Prijave mogu podnijeti u periodu 05.08.2022 – 31.08.2022. godine: putem prijavnog obrasca koji je dostupan na web stranici Grada Zenica i Općine Breza i dostavom na adresu: Grad Zenica, Trg BiH 6; 72 000 Zenica sa naznakom: „Prijava na Javni poziv Pokreni svoj posao u okviru projekta „iSKOraK“ . Općina Breza; Bogumilska br.1, 71370 Breza sa naznakom: „Prijava na Javni poziv Pokreni svoj posao u okviru projekta „iSKOraK“ ili direktno na protokolu Grada Zenice, odnosno protokolu Općine Breza. Nepotpune i neblagovremene prijave neće biti uzete u razmatranje. Za dodatne informacije možete kontaktirati: