Obavijest o obustavljanju realizacije Programa sufinansiranja zapošljavanja Služba u saradnji sa poslodavcima 2023

Obavještavaju se poslodavci da je Služba za zapošljavanje Zeničko-dobojskog kantona zaprimila dovoljan broj prijava, na osnovu raspoloživih sredstava, za učešće u realizaciji Programa Služba u saradnji sa poslodavcima 2023.

S tim u vezi, 22.05.2023, godine u 15:00 sati obustavlja se dalje prijavljivanje.

Služba će na svojoj web stranici postaviti informaciju o prispjelim prijavama poslodavaca sa statusom, „odobrene“ i „na čekanju“.




Razvojna agencija Žepče (RAŽ) Objavljuje Javni poziv za prijavu na obuku Održavanje CNC mašina/strojeva

Ukoliko želite savladati osnovne vještine održavanja CNC strojeva te samostalno održavati CNC mašine/strojeve (organizacija održavanja, rukovanje, podmazivanje, osnove elektrotehnike), koji su potrebni u zanimanju za održavanjem CNC mašina/strojeva, i biti u prilici da pokrenete i vlastiti biznis u budućnosti, pozivamo vas da se prijavite na Javni poziv za obuku za održavanje CNC mašina/strojeva koji je objavilo Lokalno partnerstvo za zapošljavanje ZDK

Obuka, koja se sastoji iz teorijskog i praktičnog dijela, će biti organizirana i provedena u Žepču, u Centru poslovnih kompetencija Žepče, a trajanje obuke je 120 školskih sati.

Nakon uspješno završene obuke biti ćete certificirani i dobiti ćete Certifikat o stručnoj osposobljenosti za zanimanje Održavanje CNC mašina/strojeva kojeg izdaje Centar za obrazovanje odraslih EDUKA BH, a partneri na projektu će vam pružiti pomoć u pronalasku zaposlenja.

Pozivamo vas da se prijavite i budete dio uspješnih priča koje osnažuju privredu Bosne i Hercegovine posebno prisustvom na međunarodnom tržištu.

Ne propustite priliku  i prijavite se na besplatnu obuku!

Cjelokupan tekst Javnog poziva i Prijavni obrazac možete preuzeti u nastavku.

Javni poziv za prijavu na obuku Održavanje CNC mašina/strojeva

Prijavni obrazac