Pregled oglasa

Traženo zanimanjeDOKTOR MEDICINE
Tražena školska spremaVisoko stručno obrazovanje (VSS-1)
Završena škola / fakultetzavršen medicinski fakultet
Položen stručni ispitpoložen stručni ispit
Posebna znanja i vještinelicenca za samostalan rad
Potrebno znanje stranog jezika
Traži se osobaNije uneseno
SpolNebitno
Trazeno radno iskustvoSa iskustvom
Broj traženih zaposlenika3
Na koje vrijeme se zasniva radni odnosNeodređeno
Naziv i opis poslova koje će zaposlenik obavljatiOpis poslova: klinički pregled (prvi i ponovni) oboljelih i povrijeđenih osoba, u zdravstvenoj organizaciji i u stanu bolesnika, utvrđuje potrebu i daje nalog za obavljanje laboratorijskih i drugih dijagnostičkih pretraga i konsultativnih specijalističkih pregleda sa ciljem utvrđivanja konačne kliničke dijagnoze odnosno kontrole liječenja, ocjenjuje radnu sposobnost i upućuje bolesnika na invalidsko-mirovinsku komisiju radi ocjene o preostaloj radnoj sposobnosti i privremene nesposobnosti, propisuje, ordinira, prati i kontroliše tok njege i liječenja, pruža prvu i hitnu medicinsku pomoć u zdravstvenoj organizaciji, stanu bolesnika, na mjestu udesa i u toku transporta, obavlja dežurstvo u službi hitne medicinske pomoći u stacionaru, vrši manje hirurške intervencije, vrši prve, periodične, sistematske liječničke preglede i ocjenjuje radnu sposobnost za određene poslove, prati zdravstveno stanje stanovništva i predlaže mjere za unapređenje zdravlja, učestvuje u organiziranju i sprovođenju mjera (specifičnih, općih i ostalih) kod prevencije i suzbijanja bolesti i povreda, a posebno zaraznih bolesti, organizira i učestvuje u zdravstvenom prosvjećivanju građana na svom području, vodi propisanu medicinsku dokumentaciju, evidenciju i izvještaje, a neposredno upisuje podatke o posjeti bolesnika, dijagnozu i šifru konačne (glavne) dijagnoze, vrši pregled umrlih, utvrđuje vrijeme i uzrok smrti i izdaje propisani dokument.
Mjesto rada (općina)JU „DOM ZDRAVLJA SA STACIONAROM ŽEPČE“
Radno vrijemeNije naznačeno
Posebne psiho - fizičke sposobnosti
Godine starosti
Očekivana plataIznos osnovne neto plaće: 1.745,00 KM.
Radni odnos se zasniva na:Nije naznačeno
Rok za stupanje na rad
Posebni zahtjevi poslodavca u posredovanju službeUz potpisanu prijavu za radno mjesto potrebno je dostaviti original ili ovjerene kopije dokumenta: - izvod iz matične knjige rođenih, - potvrda o mjestu prebivališta, - uvjerenje o državljanstvu ne starije od 6 mjeseci, - diploma o stečenoj stručnoj spremi, - uvjerenje o položenom stručnom ispitu, - licenca za samostalan rad - kratka biografija (CV). Prijave na Oglas sa dokazima o ispunjavanju uslova dostaviti na adresu: JU „DOM ZDRAVLJA SA STACIONAROM ŽEPČE“ URED RAVNATELJA UL. PRVA BR. 36, 72230 ŽEPČE Sa napomenom: „NE OTVARAJ - PRIJAVA NA JAVNI OGLAS“ Prijave se dostavljaju u roku od 8 (osam) dana od dana objavljivanja Oglasa. Kriteriji za prijem kandidata koji dostave potpunu dokumentaciju: pismeni stručni ispit i intervju. Literatura iz koje se mogu pripremati za pismeni stručni ispit i intervju: Priručnik za polaganje općeg dijela stručnog ispita zdravstvenih radnika, Hajrudin Hedžić (Zenica, 2011.); „Harrisonova načela interne medicine“ - knjiga 1 (Beograd-Banja Luka 2004.); „Urgentna medicina - predhospitalni postupak“, Dr. Valent Vnuk (Zagreb, 1995.). Način bodovanja: odgovore na pitanja sa stručnog ispita i intervjua boduje Komisija za izbor kandidata za prijem u radni odnos od 0-10 bodova za svaki odgovor. Uspješnim kandidatom smatra se kandidat koji osvoji minimalno 76 bodova od mogućih 150 bodova. Kandidatima iz populacije koja po Zakonu ostvaruje prioritet kod zapošljavanja dat će se prednost pri zapošljavanju pod jednakim uvjetima. Kontakt osoba za dodatne informacije: Bekim Bijedić, telefon: 032/880-675. Samo izabrani kandidati su dužni u roku od 15 (petnaest) dana od dana obavještenja o njegovom izboru dostaviti: ljekarsko uvjerenje, uvjerenje o nekažnjavanju i uvjerenje o nevođenju krivičnog postupka. JU „Dom zdravlja sa stacionarom Žepče“ nije u obavezi vraćanja dostavljene dokumentacije. Nepotpune, neuredne i neblagovremene prijave neće se uzeti u razmatranje.
Posebni zahtjevi poslodavca u pogledu zaposlenikaOpći uslovi koje kandidati treba da ispunjavaju: - da su državljani Bosne i Hercegovine, - da su stariji od 18 godina, - da su zdravstveno sposobni za obavljanje poslova radnog mjesta za koje se kandiduju.
Mogućnost zaposlenja invalidne osobe
Oglas od2020-01-17
Oglas do2020-01-25
Nezaposleni ste i tražite posao.
Pronađite posao iz 14 oglasa
Unesite biografiju
Niste registrovani? Registrirajte se!
Provjeri datum naredne prijave »
Poslodavac ste i tražite uposlenika.
Pronađite uposlenika iz 0 biografije
Objavite oglas
Niste registrovani? Registrirajte se!
Provjeri status osobe »