Pregled oglasa

Traženo zanimanjeizbor i imenovanje direktora kao predsjednika Javnog preduzeća „GRIJANJE“ d.o.o. Zenica
Tražena školska spremaVisoko stručno obrazovanje (VSS-1)
Završena škola / fakultetda ima VSS - VII stepen stručne spreme, diplomu visokog obrazovanja, odnosno završeno visoko obrazovanje prvog, drugog ili trećeg ciklusa Bolonjskog sistema studiranja, mašinskog, pravnog ili ekonomskog smjera,
Položen stručni ispit
Posebna znanja i vještine- da ima najmanje 3 (tri) godine radnog iskustva u struci nakon sticanja visoke stručne spreme, - da ponudi program razvoja preduzeća za period od četiri godine.
Potrebno znanje stranog jezika
Traži se osobaNije uneseno
SpolNebitno
Trazeno radno iskustvoSa iskustvom
Broj traženih zaposlenika
Na koje vrijeme se zasniva radni odnosNije naznačeno
Naziv i opis poslova koje će zaposlenik obavljatiDirektor Javnog preduzeća „GRIJANJE“ d.o.o. Zenica, kao predsjednik Uprave Preduzeća, nadležan je i odgovoran za: - organizaciju i vođenje poslovanja Preduzeća, - izvještavanje Nadzornog odbora na njegov zahtjev, - provođenje Statuta, Etičkog kodeksa i drugih akata Preduzeća, - izradu i nadgledanje realizacije planova Preduzeća, - osiguranje provođenja propisa za postupak javnih nabavki, - izradu kalkulacija cijena i načinu plaćanja isporučene toplotne energije i drugih usluga, - zastupanje preduzeća prema trećim licima, - donosi Pravilnik o radu, - radnopravni status radnika, - priprema prijedlog o raspodjeli dobiti ili pokriću gubitka, - staranje i odgovornost za zakonitost rada Preduzeća, - implementacija Etičkog kodeksa u Preduzeću, - obezbjeđenje postupanja svih odgovornih lica u skladu sa Etičkim kodeksom tako što će se protiv lica koja krše navedeni kodeks provesti disciplinski postupak, - primjenu preporuka Odbora za reviziju, - osiguranje uslova za rad Odjela za internu reviziju, - Poslovnik o radu Uprave, - drugi poslovi neophodni za nesmetano odvijanje organizacije i vođenje poslovanja Preduzeća. Osim naprijed navedenih nadležnosti i odgovornosti, direktor Javnog preduzeća „GRIJANJE“ d.o.o. Zenica, je nadležan i odgovoran da: - predsjedava Upravom, - organizuje i rukovodi procesom rada i samostalno donosi odluke, - utvrđuje razvojnu i poslovnu politiku, - zaključuje ugovore i preduzima druge pravne radnje, zastupa Preduzeće pred sudovima i drugim organima i u odnosima prema trećim licima, - daje punomoć za zastupanje pred sudovima i drugim organima radnicima Preduzeća, - odgovara Nadzornom odboru i osnivaču za zakonitost rada Preduzeća, - obavlja i druge poslove u skladu sa zakonom.
Mjesto rada (općina)Javno preduzeće „Grijanje“ d.o.o. Zenica
Radno vrijemeNije naznačeno
Posebne psiho - fizičke sposobnosti
Godine starosti
Očekivana plata
Radni odnos se zasniva na:Nije naznačeno
Rok za stupanje na rad
Posebni zahtjevi poslodavca u posredovanju službeIII. Potrebni dokumenti Prijava kandidata treba da sadrži kraću biografiju, adresu i kontakt telefon. Uz prijavu treba dostaviti slijedeće dokumente (originalne ili ovjerene kopije): - dokaz o stručnoj spremi, - dokaz o radnom iskustvu u struci nakon sticanja visoke stručne spreme, - uvjerenje o državljanstvu BiH, ne starije od 3 (tri) mjeseca ili ovjerena kopija CIPS-ove lične karte, - program razvoja preduzeća za period od četiri godine (samo za poziciju direktora kao predsjednika Uprave Javnog preduzeća ¨Grijanje¨d.o.o. Zenica), - ovjerena izjava o činjenicama nabrojanim u alinejama od 3. do 8. Općih uslova. Pored naprijed navedene dokumentacije, kandidat koji bude izabran na poziciju direktora ili izvršnog direktora za pravne i ekonomske poslove dužan je dostaviti i sljedeću dokumentaciju: - uvjerenje da se ne vodi krivični postupak od kantonalnog suda (ne starije od tri mjeseca), - uvjerenje/potvrda da kandidatu nije izrečena zaštitna mjera zabrane obavljanja aktivnosti/djelatnosti, tri godine od dana pravosnažnosti odluke o izrečenoj zaštitnoj mjeri izdato od nadležnog Općinskog suda prema mjestu prebivališta kandidata (ne starije od tri mjeseca). Napomena: Dokaz da kandidat nije osuđivan za krivično djelo (alineja 8. Općih uslova) od nadležnog MUP-a službeno će se zatražiti za kandidata koji bude predložen za konačno imenovanje. Podnosioci prijava koji uđu u uži izbor bit će pozvani na intervju. Javni oglas ostaje otvoren 15 dana od dana objavljivanja u „Službenim novinama Federacije BiH“. Prijave sa potrebnom dokumentacijom treba dostaviti lično ili preporučenom poštom sa naznakom i na adresu: „PRIJAVA NA JAVNI OGLAS - NE OTVARATI“ JAVNO PREDUZEĆE „GRIJANJE“ D.O.O. ZENICA Komisija za provođenje postupka izbora direktora kao predsjednika i izvršnog direktora za pravne i ekonomske poslove kao člana Uprave Javnog preduzeća „Grijanje“ d.o.o. Zenica Ul. Bilmišće br. 107, 72 000 ZENICA Nepotpune i neblagovremene prijave neće se uzeti u razmatranje. Preduzeće nije obavezno vraćati dokumentaciju dostavljenu uz prijavu.
Posebni zahtjevi poslodavca u pogledu zaposlenikaa) Opći uslovi za obe pozicije su: - da je državljanin Bosne i Hercegovine, - da je stariji od 18 godina, - da nije otpušten iz državne službe kao rezultat disciplinske mjere (bilo na nivou države ili entiteta) u periodu od 3 godine prije dana objavljivanja ovog javnog oglasa, - da nije pod optužnicom Međunarodnog suda za ratne zločine u bivšoj Jugoslaviji (član IX.1. Ustava Bosne i Hercegovine), - da nije na funkciji u političkoj stranci u smislu člana 5. Zakona o ministarskim, vladinim i drugim imenovanjima Federacije BiH („Službene novine FBiH“ broj: 12/03 i 34/03), - da nije član organa zakonodavne, izvršne ili sudske vlasti ili savjetnik u smislu Zakona o sukobu interesa (Službene novine FBiH broj 70/08); - da nema privatni i/ili finansijski interes u Preduzeću, - da nije osuđivan za krivično djelo ; - da se protiv kandidata ne vodi krivični postupak pred nadležnim sudom; - da nije lice kojem je pravosnažnom odlukom suda zabranjeno obavljanje aktivnosti člana uprave u preduzeću, tri godine od dana pravosnažnosti odluke.
Mogućnost zaposlenja invalidne osobe
Oglas od2020-08-18
Oglas do2020-09-02
Nezaposleni ste i tražite posao.
Pronađite posao iz 15 oglasa
Unesite biografiju
Niste registrovani? Registrirajte se!
Provjeri datum naredne prijave »
Poslodavac ste i tražite uposlenika.
Pronađite uposlenika iz 0 biografije
Objavite oglas
Niste registrovani? Registrirajte se!
Provjeri status osobe »