Pregled oglasa

Traženo zanimanjeIzbor direktora rmk promet d.d. Zenica
Tražena školska spremaVisoko stručno obrazovanje (VSS-1)
Završena škola / fakultet
Položen stručni ispit
Posebna znanja i vještine
Potrebno znanje stranog jezika
Traži se osobaNije uneseno
SpolNebitno
Trazeno radno iskustvoSa iskustvom
Broj traženih zaposlenika1
Na koje vrijeme se zasniva radni odnosOdređeno
Naziv i opis poslova koje će zaposlenik obavljati1. Opis pozicije direktora rmk promet d.d. Zenica: - odgovara za zakonito poslovanje preduzeća; - organizuje i rukovodi radom i poslovanjem; - utvrđuje organizacionu strukturu koja obezbjeđuje efikasno poslovanje; - zastupa i predstavlja preduzeće prema trećim licima; - predlaže Nadzornom odboru plan poslovanja, nadgleda njegovu realizaciju; - podnosi Nadzornom odboru izvještaj o poslovanju; - prati likvidnost preduzeća; - predlaže Nadzornom odboru mjere za unapređenje poslovanja; - odgovara za provedbu Statuta i Etičkog kodeksa; - odgovara za rad Uprave; - utvrđuje politiku i ciljeve Sistema upravljanja kvalitetom; - izvršava odluke Nadzornog odbora; - vrši i druge poslove iz djelokruga ovlaštenja, obaveza i odgovornosti direktora u skladu sa Zakonom, Statutom i drugim aktima preduzeća. 2. Mandat direktora traje 4 (četiri) godine. Sa izabranim kandidatom zaključuje se menadžerski ugovor kojim će se urediti prava i obaveze direktora, plaća i ostale naknade u skladu sa važećim propisima. Direktor će biti izabran transparentnim i nezavisnim procesom selekcije od strane Nadzornog odbora Društva.
Mjesto rada (općina)Rmk promet d.d. Zenica
Radno vrijemeNije naznačeno
Posebne psiho - fizičke sposobnosti
Godine starosti
Očekivana plata
Radni odnos se zasniva na:Nije naznačeno
Rok za stupanje na rad
Posebni zahtjevi poslodavca u posredovanju službeUz prijavu potrebni je dostaviti u originalu ili ovjerenoj kopiji slijedeće: - biografiju, - fakultetsku diplomu, - uvjerenje o radnom iskustvu, - uvjerenje o državljanstvu, - izvod iz matične knjige rođenih, - uvjerenje o nekažnjavanju (ne starije od 3 mjeseca), - uvjerenje da nije izrečena zaštitna mjera zabrane obavljanja aktivnosti, tri godine od dana pravosnažnosti odluke o izrečenoj zaštitnoj mjeri (ne starije od 3 mjeseca), - uvjerenje da se protiv kandidata ne vodi krivični postupak (ne starije od 3 mjeseca), - ovjerene izjave da se na kandidata ne odnosi član IX 1. Ustava BiH, da nije član zakonodavne, izvršne i sudske vlasti ili savjetnik u smislu Zakona o sukobu interesa i da nema privatni i/ili finansijski interes u Društvu, - Certifikat o završenom usavršavanju izdat od strane nadležnog organa, a u skladu sa odredbama Uredbe o usavršavanju predsjednika i članova nadzornih odbora i uprava privrednih društava sa učešćem državnog kapitala, - dokaz o znanju jednog stranog jezika, - dokaz o poznavanju rada na računaru, - Program rada i razvoja rmk promet d.d. Zenica. IV Konkurs će se objaviti najmanje u jednom dnevnom, jednom službenom listu koji izlazi na teritoriji Federacije BiH te će se dostaviti JU Služba za zapošljavanje ZDK i isti ostaje otvoren 15 (petnaest) dana, od dana posljednje objave. Prijave sa potrebnom dokumentacijom dostaviti lično ili preporučenom poštom na adresu: rmk promet d.d. Zenica, Ulica Kučukovići broj 2.,72 000 Zenica \"Prijava na Konkurs – ne otvarati\" Nepotpune, neblagovremene i neuredne prijave neće se razmatrati.
Posebni zahtjevi poslodavca u pogledu zaposlenikaKandidat koji se prijavljuje na Konkurs mora ispunjavati slijedeće opće i posebne uslove: OPĆI USLOVI: - da je državljanin BiH, - stariji od 18 godina; - da se na njega ne odnosi član IX 1. Ustava BiH; - da nije član zakonodavne, izvršne i sudske vlasti ili savjetnik u smislu Zakona o sukobu interesa; - da nema privatni i/ili finansijski interes u Društvu; - da nije osuđivan za krivično djelo nespojivo sa imenovanjem na dužnost direktora Društva, 5 (pet) godina od dana pravosnažnosti presude, isključujući vrijeme zatvorske kazne; - da mu nije izrečena zaštitna mjera zabrane obavljanja aktivnosti, tri godine od dana pravosnažnosti odluke o izrečenoj zaštitnoj mjeri. POSEBNI USLOVI: - VSS, VII stepen stručne spreme, dokaz o završenom visokom obrazovanju, odnosno prvog (najmanje 240 ECTS bodova), drugog ili trećeg ciklusa Bolonjskog sistema studiranja tehničkog, ekonomskog ili pravnog smijera, završen fakultet ekonomskog, tehničkog ili pravnog smjera (struke); - najmanje 5 (pet) godina radnog iskustva i najmanje 3 (tri) godine profesionalnog iskustva u vezi sa djelatnošću Društva; - znanje jednog stranog jezika; - znanje rada na računaru; - posjedovanje organizatorskih, rukovodnih i komunikacijskih sposobnosti; - Program rada i razvoja rmk promet d.d. Zenica; - da posjeduje Certifikat o završenom usavršavanju izdat od strane nadležnog organa, a u skladu sa odredbama Uredbe o usavršavanju predsjednika i članova nadzornih odbora i uprava privrednih društava sa učešćem državnog kapitala (član 252. tačka 3. Zakona o privrednim društvima („Službene novine Federacije BiH“, broj 81/15).
Mogućnost zaposlenja invalidne osobe
Oglas od2020-12-03
Oglas do2020-12-18
Nezaposleni ste i tražite posao.
Pronađite posao iz 15 oglasa
Unesite biografiju
Niste registrovani? Registrirajte se!
Provjeri datum naredne prijave »
Poslodavac ste i tražite uposlenika.
Pronađite uposlenika iz 0 biografije
Objavite oglas
Niste registrovani? Registrirajte se!
Provjeri status osobe »