Pregled oglasa

Traženo zanimanjeza izbor i imenovanje direktora JU za predškolsko obrazovanje i vaspitanje „Umihana Čuvidina“Breza. Imenovanje se vrši na mandatni period od 4 (četiri) godine, sa mogućnošću ponovnog imenovanja, s tim da isto lice ne može biti imenovano na više od dva mandata u istoj ustanovi, računajući na tekući mandat.
Tražena školska spremaVisoko stručno obrazovanje (VSS-1)
Završena škola / fakultet
Položen stručni ispit
Posebna znanja i vještine
Potrebno znanje stranog jezika
Traži se osobaNije uneseno
SpolNebitno
Trazeno radno iskustvoSa iskustvom
Broj traženih zaposlenika
Na koje vrijeme se zasniva radni odnosOdređeno
Naziv i opis poslova koje će zaposlenik obavljati(2) Opis pozicije direktora Direktor predškolske ustanove, pored poslova i zadataka utvrđenih Zakonom obavlja i sljedeće poslove: - predlaže program odgojno-obrazovnog rada i aktivnosti za unapređenje tog rada u okviru godišnjeg programa rada i poduzima odgovarajuće mjere za njihovo provođenje, - vrši izbor i postavljanje svih ostalih zaposlenika i sa njima zaključuje ugovor o radu, odnosno donosi odluku o prestanku ugovora o radu, - odlučuje o raspoređivanju zaposlenika Ustanove na određene poslove i zadatke, - prati i usmjerava rad odgajatelja i drugih zaposlenika Ustanove, - Izvještaj o radu Ustanove i rezultatima odgojno-obrazovnog rada podnosi: Upravnom odboru, Osnivaču i Pedagoškom zavodu koji vrši stručni nadzor, - vrši i druge poslove predviđene pravilima Ustanove
Mjesto rada (općina)JU za predškolsko obrazovanje i vaspitanje „Umihana Čuvidina“Breza
Radno vrijemeNije naznačeno
Posebne psiho - fizičke sposobnosti
Godine starosti
Očekivana plata
Radni odnos se zasniva na:Nije naznačeno
Rok za stupanje na rad
Posebni zahtjevi poslodavca u posredovanju službePotrebni dokumenti: Kandidat koji se prijavljuje na poziciju direktora dužan je priložiti sljedeću dokumentaciju (orginal ili ovjerene kopije ne starije od 6 mjeseci): 1. Prijava na oglas 2. Kraća biografija 3. Diploma o zavšenom obrazovanju 4. Uvjerenje o državljanstvu 5. Dokaz o traženom radnom stažu 6. Dokaz o položenom stručnom ispitu za samostalan odgojno- obrazovni rad, 7. Program rada Ustanove za mandatni period 8. Ovjerenu izjavu kojom se dokazuju opći uvjet (nabrojani u tačkama d,e,f,g,h,i,j) Napomene : Izabrani kandidat će biti u obavezi u određenom roku dostaviti: - Ljekarsko uvjerenje kao dokaz da njegovo zdravstveno stanje i psihičke sposobnosti odgovaraju uslovima radnog mjesta, - Uvjerenje o nekažnjavanju ili uvjerenje da fizičko lice nije osuđivano za krivično djelo ili privredni prijestup (izdaje MUP) i - Uvjerenje o nevođenju krivičnog postupka (izdaje SUD) Javni oglas ostaje otvoren 8 (osam) dana od dana objave. Prijave sa propisanom dokumentacijom kandidati dostavljaju lično ili putem pošte na adresu: Javna ustanova za predškolsko obrazovanje i vaspitanje „ Umihana Čuvidina „ Breza Šehidska 14 71 370 Breza Sa naznakom: „Prijava na Javni oglas za izbor i imenovanje direktora Javne ustanove za predškolsko obrazovanje i vaspitanje „Umihana Čuvidina“ Breza – Stručnoj komisiji – NE OTVARATI“ Nepotpune i neblagovremene prijave neće se razmatrati. Kandidati koji blagovremeno dostave svu dokumentaciju i koji budu ispunjavali sve opće i posebne uslove iz javnog oglasa, o polaganju pismenog i usmenog ispita bit će blagovremeno obaviješteni. Javni oglas će biti objavljen u dnevnom listu , na oglasnoj ploči Ustanove i web stranici Osnivača, te dostavljen JU „ Služba za zapošljavanje „ ZDK.
Posebni zahtjevi poslodavca u pogledu zaposlenikaUslovi za poziciju Kandidat za poziciju direktora u Javnoj ustanovi za predškolsko obrazovanje i vaspitanje „Umihana Čuvidina“ Breza mora ispunjavati opće i posebne uslove. Opći uslovi su: a) Da je državljanin BiH b) Da je stariji od 18 godina c) Da je zdravstveno sposoban d) Da nije osuđivan za krivično djelo i za privredni pristup nespojiv sa dužnošću u instituciji u koju se kandiduje pet godina od pravosnažnosti presude, isključujući vrijeme zatvorske kazne e) Da nije lice kojem je pravosnažnom presudom suda zabranjeno obavljanje aktivnosti u nadležnoj instituciji u kojoj se kandiduje, f) Da nije otpušten iz državne službe kao rezultat disciplinske mjere na bilo kojoj razini vlasti u BiH u periodu od tri godine od dana prijavljivanja na Javni oglas, g) Da nije pod optužnicom Međunarodnog suda za ratne zločine u bivšoj Jugoslaviji (člana IX. 1. Ustava Bosne i Hercegovine ) h) Da nije član organa zakonodavne, izvršne ili sudske vlasti ili savjetnik u smislu Zakona o sukobu interesa u organima vlasti u Federaciji BiH („Službne novine Federacije BiH“, br. 70/80) i) Da nije na funkciji u političkoj stranci u smislu člana 5. Zakona o ministarskim, vladinim i drugim imenovanjima Federacije BiH („Službne novine Federacije BiH“, br.34/03) i j) Da nema privatni / finansijski interes u ustanovi u kojoj se kandiduje. Posebni uslovi: a) Da ima visoku stručnu spremu, odnosno zavšen najmanje prvi studijski ciklus u području predškolskog odgoja, pedagogije, socijalne pedagogije ili psiholologije, a izuzetno za direktora predškolske ustanove može biti imenovan i nastavnik predškolskog odgoja i obrazovanja, b) Da ima najmanje pet godina rada na poslovima odgoja i obrazovanja, c) Da se naročito ističe svojim radom u organizaciji odgojno-obrazovne djelatnosti u teoriji i praksi d) Da ima položen stručni ispit e) Da ima sposobnost nepristrasnog donošenja odluka, sposobnost tumačenja ekonomskih i pravnih analiza, f) Da priloži Program rada Ustanove za mandatni period Pripadajuća osnovna neto plaća iznosi dvije prosjećne plate u Zeničko-obojskom kantonu. Literatura koja će se koristiti za pismeni i usmeni ispit je: 1. Psihologija odgoja i obrazovanja (Dr. Muhamed Šestanović) 2. Razvojna psihologija predškolskog djeteta (Mr. Milka Babić) 3 .Zakon o predškolskom odgoju i obrazovanju – ZDK („Službene novine“ ZDK, Godina XV Broj 7)
Mogućnost zaposlenja invalidne osobe
Oglas od2021-08-11
Oglas do2021-08-19
Nezaposleni ste i tražite posao.
Pronađite posao iz 0 oglasa
Unesite biografiju
Niste registrovani? Registrirajte se!
Provjeri datum naredne prijave »
Poslodavac ste i tražite uposlenika.
Pronađite uposlenika iz 0 biografije
Objavite oglas
Niste registrovani? Registrirajte se!
Provjeri status osobe »