Pregled oglasa

Traženo zanimanjeDirektor JU Centar za socijalni rad Breza
Tražena školska spremaVisoko stručno obrazovanje (VSS-1)
Završena škola / fakultetVSS-VII stepen stručne spreme odnosno visoko obrazovanje prvog ili višeg ciklusa Bolonjskog sistema studiranja (najmanje 240 ETCS bodova) društvenog smjera iz oblasti socijalnog rada, prava, psihologije i pedagogije,
Položen stručni ispit
Posebna znanja i vještine- poznavanje rada na računaru, - 5 (pet) godina radnog iskustva nakon sticanja VSS.
Potrebno znanje stranog jezika
Traži se osobaNije uneseno
SpolNebitno
Trazeno radno iskustvoSa iskustvom
Broj traženih zaposlenika
Na koje vrijeme se zasniva radni odnosNije naznačeno
Naziv i opis poslova koje će zaposlenik obavljatiOPIS POSLOVA - organizuje i rukovodi radom Centra, - zastupa i predstavlja Centar prema trećim licima, - predlaže programe i planove rada i razvoja i poduzima mjere za njihovo provođenje, - predlaže unutrašnju organizaciju i sistematizaciju poslova i zadataka, - izvršava odluke i zaključke Upravnog odbora, - odlučuje o pravima, obavezama i odgovornostima radnika iz radnog odnosa, - podnosi Upravnom odboru izvještaj o finansijskom poslovanju, - podnosi Upravnom odboru i Općinskom vijeću godišnji izvještaj o radu Centra, - predlaže Upravnom odboru propise iz oblasti djelokruga rada Centra, - naredbodavac je za korištenje novčanih sredstava Centra, - obezbjeđuje saradnju Centra sa drugim organima i ustanovama, - vrši i druge poslove utvrđene zakonom i Pravilima Centra.
Mjesto rada (općina)JU Centar za socijalni rad Breza
Radno vrijemeNije naznačeno
Posebne psiho - fizičke sposobnostiposjedovanje organizacionih sposobnosti,
Godine starosti
Očekivana plataOsnovna plata za navedeno radno mjesto iznosi 2,3 prosječne plate isplaćene u Zeničko-dobojskom kantonu.
Radni odnos se zasniva na:Nije naznačeno
Rok za stupanje na rad
Posebni zahtjevi poslodavca u posredovanju službeDOKAZI KOJI SE DOSTAVLJAJU UZ PRIJAVU NA JAVNI OGLAS Kao dokazi o ispunjavanju općih i posebnih uslova iz Javnog oglasa kandidati su dužni dostaviti: • potpisanu prijavu na oglas sa kraćom biografijom, • izvod iz matične knjige rođenih, • uvjerenje o državljanstvu, • ovjerena izjava/izjave kojom/kojim se dokazuje ispunjavanje općih uslova nabrojanih u tačkama 3,4,5,6,7 i 8 • diploma o stepenu stručne spreme navedenoj u posebnim uslovima, • uvjerenje o traženom radnom iskustvu navedenom posebnim uslovima, • dokaz o poznavanju rada na računaru. Dokumentaciju kojom se dokazuje ispunjavanje uslova navedenih u Javnom oglasu kandidati su dužni dostaviti u originalu ili ovjernoj kopiji i ne može biti starija od 6 (šest) mjeseci od dana prijave na oglas, izuzev Izvoda iz matične knjige rođenih, ukoliko je isti trajan. ROK ZA PODNOŠENJE PRIJAVA I OSTALE INFORMACIJE Javni oglas ostaje otvoren 8 (osam) dana od dana posljednjeg objavljivanja u sredstvima javnog informisanja, a isti će biti objavljen u listu “Naša riječ“ Zenica, na stranici JU Centar za socijalni rad Breza i web stranici Općine Breza a primjerak Javnog oglasa će se dostaviti i JU Služba za zapošljavanje Zeničko-dobojskog kantona. Zainteresovani kandidati prijave sa potrebnom dokumentacijom podnose u zatvorenoj koverti, na adresu: JU Centar za socijalni rad Breza Ul. ZAVNOBIH-a broj.6, 71370 Breza, sa naznakom “NE OTVARAJ-PRIJAVA NA JAVNI OGLAS“ Postupak izbora kandidata zasniva se na razmatranju dostavljene dokumentacije, te održanom pismenom i usmenom stručnom ispitu. Napomene: Nepotpune, neblagovremene i neuredne prijave, kao i prijave kandidata koji ne ispunjavanju opće i posebne uslove neće biti uzete u razmatranje. Kandidati čije prijave budu potpune, blagovremene i uredne će biti obavješteni o mjestu vremenu održavanja pismenog i usmenog ispita, putem obavijesti koja će biti dostavljena na adresu kandidata ili na e-mail adresu kandidata, ukoliko je ista navedena u prijavi, i to najmanje 5 (pet) dana prije održavanja ispita. Izabrani kandidat biti će u obavezi da u roku od 15 dana od dana zaprimanja obavještenja o njegovom izboru kao najboljeg kandidata dostavi uvjerenje o nekažnjavanju i uvjerenje o nevođenju krivičnog postupka. Po okončanju procedure po Javnom oglasu, dokumentacija priložena uz prijavu neće se vraćati kandidatima. Telefon kontakt osobe zadužene za davanje dodatnih obavještenja je 032/783-912.
Posebni zahtjevi poslodavca u pogledu zaposlenikaUSLOVI ZA IZBOR OPĆI USLOVI ZA OBAVLJANJE POSLOVA: 1. Da su državljani Bosne i Hercegovine. 2. Da su stariji od 18 godina, ali ne stariji od 65 godina. 3. Da se protiv njih ne vodi krivični postupak. 4. Da nisu obuhvaćeni odredbom člana IX, stav 1. Ustava Bosne i Hercegovine. 5. Da nisu osuđivani za krivično djelo ili privredni prestup koji predstavlja smetnju za imenovanje na upražnjenu poziciju, u roku od 5 (pet) godina od dana izdržane, izvršene, oproštene ili zastarjele kazne. 6. Da im odlukom suda nije zabranjeno obavljanje poslova na poziciji za koju se kandiduju. 7. Da nisu otpušteni iz državne službe kao rezultat disciplinske mjere na bilo kojem nivou vlasti u Bosni i Hercegovini, u periodu od 3 (tri) godine prije dana objavljivanja oglasa za upražnjene pozicije. 8. Da nisu izabrani dužnosnici, nosioci izvršne funkcije ili savjetnici u smislu Zakona o sukobu interesa u organima vlasti u Federaciji Bosne i Hercegovine („Službene novine Federacije Bosne i Hercegovine“ broj: 70/08). Oblasti iz kojih će se biti sačinjena pitanja za pismeni i usmeni stručni ispit su porodična i socijalna zaštita a literatura iz koje će biti stručni ispiti su Porodični zakon FBiH („Službene novine FBiH“ broj:35/05, 41/05 i 35/14), Zakon o socijalnoj zaštiti, zaštiti civilnih žrtava rata i zaštiti porodice sa djecom Zeničko-dobojskog kantona („Službene novine ZDK“ broj:13/07,13/11,03/15 i 02/16), Zakon o zaštiti od nasilja u porodici FBiH („Službene novine FBiH“ broj:20/13), Zakon o zaštiti i postupanju sa djecom i maloljetnicima u krivičnom postupku („Službene novine FBiH“ broj:07/14) i Zakon o upravnom postupku (“Službene novine FBiH”, broj:2/98 i 28/99)
Mogućnost zaposlenja invalidne osobe
Oglas od2021-09-06
Oglas do2021-09-14
Nezaposleni ste i tražite posao.
Pronađite posao iz 10 oglasa
Unesite biografiju
Niste registrovani? Registrirajte se!
Provjeri datum naredne prijave »
Poslodavac ste i tražite uposlenika.
Pronađite uposlenika iz 0 biografije
Objavite oglas
Niste registrovani? Registrirajte se!
Provjeri status osobe »