Pregled oglasa

Traženo zanimanje-“Vaspitač” – pripravnik
Tražena školska spremaVisoko stručno obrazovanje (VSS-1)
Završena škola / fakultet- VSS – VII stepen stručne spreme, odnosno obrazovanje najmanje prvog ciklusa bolonjskog sistema studiranja koji se vrednuje sa 240 ECTS bodova ili VŠS – VI stepen stručne spreme, odnosno obrazovanje najmanje prvog ciklusa bolonjskog sistema studiranja koji se vrednuje sa 180 ECTS bodova sa stečenim jednim od zvanja: pedagog, profesor predmetne nastave, profesor razredne nastave, socijalni pedagog ili neko od zvanja stečenih na Defektološkom fakultetu ili Edukacijsko-rehabilitacijskom fakultetu;
Položen stručni ispit
Posebna znanja i vještine- da kandidat za pripravnika nema ostvareno radno iskustvo u trajanju od 12 (dvanaest) mjeseci ili više u struci koja se Oglasom traži za radno mjesto na koje se prijavljuje;
Potrebno znanje stranog jezika
Traži se osobaNije uneseno
SpolNebitno
Trazeno radno iskustvoPripravnik
Broj traženih zaposlenika1 (jedan) izvršilac
Na koje vrijeme se zasniva radni odnosNije naznačeno
Naziv i opis poslova koje će zaposlenik obavljatiKratak opis poslova: - brine se o psihičkom i fizičkom razvoju štićenika, - radi na formiranju higijenskih, kulturnih i radnih navika kod štićenika, - dosljedno sistematski i planski organizira socio-ekonomski razvoj kod štićenika, - realizira program socijalno-vaspitnog rada i ostvaruje ciljeve i zadatke vaspitanja štićenika predškolskog uzrasta, školskog uzrasta i omladine, - organizuje časove učenja i pripremanja za školu, pri čemu vrši nadzor nad izvršavajem obaveza, pruža im pomoć u učenju, - obavlja i druge poslove koji spadaju u nadležnost “Vaspitača” u skladu sa Pravilnikom o organizaciji i sistematizaciji poslova i radnih zadataka JU “Dom-porodica” Zenica.
Mjesto rada (općina)JU “Dom-porodica” Zenica u Organizacionoj jedinici za socijalno-vaspitni rad
Radno vrijemeNije naznačeno
Posebne psiho - fizičke sposobnosti
Godine starosti
Očekivana plataOsnovna plaća pripravnika iznosi: 495,00 KM.
Radni odnos se zasniva na:Nije naznačeno
Rok za stupanje na rad
Posebni zahtjevi poslodavca u posredovanju službeKao dokaz o ispunjavanju općih i posebnih uslova iz oglasa, kandidati su dužni dostaviti: - potpisanu prijavu na oglas sa kraćom biografijom, - izvod iz matične knjige rođenih-rodni list, - uvjerenje o državljanstvu, - svjedočanstvo-diploma o traženoj vrsti i stepenu stručne spreme, - izjavu da nema ostvaren radni staž niti radno iskustvo u trajanju od 12 mjeseci ili više nakon sticanja stručne spreme (ovjerenu od strane nadležnog organa ne stariju od 15 dana od dana prijave). Potrebna dokumentacija kojom se dokazuje ispunjenje općih i posebnih uslova navedenih u konkursu (original ili ovjerena fotokopija), ne može biti starija od 6 mjeseci računajući do dana objave javnog oglasa, osim Izvoda iz matične knjige rođenih. Dokaz o zdravstvenoj sposobnosti izdatoj od nadležne zdravstvene ustanove i dokaz da nema ostvaren radni staž, odnosno radno iskustvo u struci i zanimanju nakon diplomiranja od nadležne ustanove dostavlja kandidat koji bude izabran za prijem u radni odnos, i to u roku od 15 dana od dana zaprimanja obavještenja o njegovom izboru. Postupak izbora kandidata za radno mjesto zasniva se na održanom pismenom i usmenom ispitu. Kandidati koji budu ispunjavali uslove navedene Oglasom i koji budu dostavili traženu dokumentaciju, biti će pozvani na pismeni ispit, a samo oni kandidati koji budu imali najmanje 70 % tačnih odgovora na pismenom ispitu stiču pravo da pristupe usmenom ispitu i biti će pozvani na polaganje usmenog ispita. Kandidati koji ne pristupe pismenom ili usmenom ispitu gube pravo učešća u daljoj oglasnoj proceduri. Literatura za spremanje pismenog i usmenog ispita je: -„Mikropedagogija“; dr. Marija Bratanić -„Razvojna psihologija“ (poglavlja V i VI); Philip Hwang i Bjorn Nilsson Literatura će biti dostupna na web stranici: www.dom-porodica.ba Komisija će kandidate o terminu održavanja pismenog i usmenog ispita pismeno obavijestiti na adresu kandidata, kao i na e-mail adresu ukoliko je ista navedena u prijavi, i to najmanje pet dana prije održavanja ispita. III. Oglas će biti objavljen u listu “Naša riječ”, web stranici JU “Dom-porodica” Zenica i web stranici Gradske uprave Zenica, te će isti biti dostavljen JU Služba za zapošljavanje Zeničko-dobojskog kantona. Oglas ostaje otvoren 8 (osam) dana od dana objave u listu “Naša riječ”. Za sva dodatna obavještenja možete se obratiti na telefon broj: 032/ 227-578. Svi zainteresovani kandidati, prijave sa potrebnom dokumentacijom u zatvorenoj koverti mogu lično dostaviti na protokol ili putem pošte, na sljedeću adresu: JU “Dom-porodica” Zenica Crkvice 20 C 72 000 Zenica PRIJAVA NA JAVNI OGLAS za prijem pripravnika “NE OTVARATI” Napomene: - Neblagovremene, neuredne i nepotpune prijave, kao i prijave kandidata koji ne ispunjavaju opšte i posebne uslove, biće odbačene. - Po okončanju procedure po javnom oglasu, dokumenta priložena prijavi neće se vraćati kandidatima, osim na osnovu pismenog zahtjeva kandidata.
Posebni zahtjevi poslodavca u pogledu zaposlenikaa) Opći uslovi za obavljanje poslova: - da je stariji od 18 godina i da ima prebivalište na području BiH, - da je državljanin BiH, - da posjeduje zdravstvenu sposobnost za obavljanje poslova radnog mjesta.
Mogućnost zaposlenja invalidne osobe
Oglas od2021-11-30
Oglas do2021-12-08
Nezaposleni ste i tražite posao.
Pronađite posao iz 7 oglasa
Unesite biografiju
Niste registrovani? Registrirajte se!
Provjeri datum naredne prijave »
Poslodavac ste i tražite uposlenika.
Pronađite uposlenika iz 0 biografije
Objavite oglas
Niste registrovani? Registrirajte se!
Provjeri status osobe »