Pregled oglasa

Traženo zanimanjeOperater obračuna i fakturisanja
Tražena školska spremaVisoko stručno obrazovanje (VSS-1)
Završena škola / fakultetVSS – Ekonomski fakultet, poznavanje propisa iz oblasti računovodstva i finansija i privrednog prava,
Položen stručni ispit
Posebna znanja i vještinepoznavanje propisa kojim se uređuju komunalne djelatnosti, poznavanje rada na računaru , sposobnost timskog rada, komunikativnost. Potrebno radno iskustvo: najmanje 1 godina u struci.
Potrebno znanje stranog jezika
Traži se osobaNije uneseno
SpolNebitno
Trazeno radno iskustvoSa iskustvom
Broj traženih zaposlenika1 izvršilac na određeno vrijeme, do povratka radnice sa porođajnog odsustva, a najduže do jedne godine, uz ugovoreni probni rad u trajanju od tri mjeseca.
Na koje vrijeme se zasniva radni odnosOdređeno
Naziv i opis poslova koje će zaposlenik obavljatiOpis poslova: - Organizuje i vrši mjesečni obračun i štampu računa za korisnike komunalnih usluga; vrši svakodnevno fakturisanje usluga na osnovu dnevnih naloga, specifikacija, izvršenih uplata i u vezi s tim odgovoran je za dnevno ispostavljene fiskalne račune, kao i za tačnost i unos masovnih fiskalnih računa na svaki pojedinačno ispostavljeni račun i ažuriranje podataka sa poreznom upravom; vrši knjiženje uplata uplaćenih putem izvoda poslovnih banaka, kontaktira sa strankama i rješava reklamacije stranaka ili daje stručne upute strankama korisnicima usluga; izrađuje ugovore za korisnike na osnovu datih elemenata i po potrebi vrši ažuriranje postojećih i sve ih zavodi u index potpisanih i nepotpisanih ugovora; obavlja direktno kontakt u dijelu svog posla sa sistemom AOP-a i vrši prenose podataka u određene baze; vrši unos novih aplikacija, vrši i održavanje veze u bazama sa programerima, analizira predmete dostavljene iz pravne službe po pitanju potraživanja za komunalne usluge; priprema opomene inkasantima za teren; zadužuje inkasante za vrijednosne blokove, vodi računa o njihovoj realizaciji; postupa u skladu sa Etičkim kodeksom, te drugim općim aktima poslodavca; priprema pravnoj službi podatke za izradu opomena neplatišama usluga, ili izrađuje opomene; izrađuje sporazume o plaćanju u ratama u dogovoru sa rukovodiocem službe i prati njihovu realizaciju; poduzima aktivnosti kod nerealizovanih sporazuma, na način da sve potrebne informacije dostavlja pravnoj službi radi pokretanja tužbi i prijedloga za izvršenje; redovno analizira kartice korisnika usluga i brine da ne dolazi do zastare neplaćenih potraživanja; ažurira matičnu bazu podataka sa svim promjenama u vezi sa korisnicima usluga; sarađuje sa inkasantima i putem inkasanata dolazi do određenih informacija sa terena; za svoj rad odgovara Rukovodiocu i Direktoru. Iznos osnovne plate 408 x 2,65.
Mjesto rada (općina)KJD d.o.o. Maglaj
Radno vrijemeNije naznačeno
Posebne psiho - fizičke sposobnosti
Godine starosti
Očekivana plata
Radni odnos se zasniva na:Nije naznačeno
Rok za stupanje na rad
Posebni zahtjevi poslodavca u posredovanju službeKandidati su dužni dostaviti: a) Potpisanu prijavu na javni oglas, koja sadrži kraću biografiju, sa podacima o adresi, broju telefona i e – mail adresi, ukoliko istu posjeduju, b) Diplomu o završenom ekonomskom fakultetu, c) Dokaz o traženom radnom iskustvu u struci (na osnovu kojeg se sa sigurnošću može utvrditi ukupno ostvareno radno iskustvo u struci, nakon sticanja stručne spreme koja se traži za radno mjesto), d) Dokaz o boračkom statusu (ukoliko je kandidat pripadnik boračke kategorije). Kandidati su dužni uz pisanu prijavu priložiti naprijed navedenu traženu dokumentaciju u originalu ili ovjerenoj kopiji. Kandidati čije prijave budu uredne, potpune i blagovremene će biti pozvani na usmeni i pismeni stručni ispit. Kriteriji na osnovu kojih će se vršiti bodovanje kandidata su razmatranje dostavljene dokumentacije, te uspjeh na pismenom i usmenom stručnom ispitu. Oblast i literatura iz koje će biti pismeni i usmeni stručni ispit: - Zakon o računovodstvu i reviziji FBiH - Zakon o porezu na dodatu vrijednost BiH - Zakon o porezu na dohodak FBiH , Pravilnik o primjeni Zakona o porezu na dohodak FBiH - Zakon o obligacionim odnosima FBiH - Zakon o privrednim društvima FBiH - Zakon o komunalnim djelatnostima ZDK. Urednom prijavom na javni oglas smatra se prijava koja je potpisana od strane podnosioca. Potpunom prijavom smatra se prijava uz koju su priloženi svi dokazi o ispunjavanju općih i posebnih uslova naznačeni u javnom oglasu za prijem u radni odnos. Blagovremenom prijavom smatra se prijava koja je podnesena u roku koji je određen u javnom oglasu za prijem u radni odnos. Krajnji rok za podnošenje prijave je 26.08.2022. godine. Izabrani kandidat će biti u obavezi u roku od 15 dana od dana primanja obavještenja o njegovom izboru dostaviti ljekarsko uvjerenje. Prijava na javni oglas se podnosi na adresu KJD d.o.o. Maglaj, Ulica mladih br. 4 Maglaj, u zatvorenoj koverti, sa naznakom „NE OTVARAJ-PRIJAVA NA JAVNI OGLAS“ i treba da je uredna, potpuna i blagovremena. Za sva dodatna obavještenja pozvati na broj telefona: 032-603-523.
Posebni zahtjevi poslodavca u pogledu zaposlenika
Mogućnost zaposlenja invalidne osobe
Oglas od2022-08-17
Oglas do2022-08-26
Nezaposleni ste i tražite posao.
Pronađite posao iz 3 oglasa
Unesite biografiju
Niste registrovani? Registrirajte se!
Provjeri datum naredne prijave »
Poslodavac ste i tražite uposlenika.
Pronađite uposlenika iz 0 biografije
Objavite oglas
Niste registrovani? Registrirajte se!
Provjeri status osobe »