Pregled oglasa

Traženo zanimanjeMedicinski tehničar
Tražena školska spremaSrednje stručno obrazovanje (SSS)
Završena škola / fakultet- da imaju završenu srednju medicinsku školu – smjer opšti,
Položen stručni ispit da imaju položen stručni ispit za zvanje medicinska sestra-tehničar,
Posebna znanja i vještine- da imaju 6 mjeseci radnog iskustva na poslovima medicinske sestre-tehničara.
Potrebno znanje stranog jezika
Traži se osobaNije uneseno
SpolNebitno
Trazeno radno iskustvoSa iskustvom
Broj traženih zaposlenika3 izvršioca
Na koje vrijeme se zasniva radni odnosNije naznačeno
Naziv i opis poslova koje će zaposlenik obavljati Kratak opis poslova za radno mjesto medicinski tehničar : - vrši prijem i trijažu oboljelih i povrijeđenih, - vrši sanitarnu obradu bolesnika, - uzima anamnezu:ličnu, porodičnu, radnu i socijalnu, upisuje i informiše ljekara, - vrši poslove primjene ordinirane terapije, seruma i vakcina, - vrši primarnu i sekundarnu obradu manjih rana, - postavlja udlage kod akutnih stanja, - vrši antropometrijska mjerenja i mjerenja u funkcionalnom testiranju, prilikom ljekarskih pregleda:prethodni, periodični, sistematski i dr., - vrši patronažnu posjetu: u stanu, predškolskoj ustanovi i školi, - upisuje opšte i anamnestičke podatke u propisanu dokumentaciju (zdravstveni karton, protokol, matični list historije bolesti, temperaturna lista, bolesničko statistički listić i vodi tekuću, dnevnu evidenciju i periodične izvještaje – za užu organizacionu jedinicu - vrši poslove sterilizacije i odgovoran je za sterilnost instrumenata, zavojnog materijala, konca, rukavica i dr. - obavlja i ostale poslove medicinskog tehničara propisane Pravilnikom o radu Doma zdravlja.
Mjesto rada (općina)JAVNA USTANOVA DOM ZDRAVLJA ZAVIDOVIĆI
Radno vrijemeNije naznačeno
Posebne psiho - fizičke sposobnosti
Godine starosti
Očekivana plataOsnovna plata za radno mjesto medicinski tehničar u JU Dom zdravlja Zavidovići za 150 radnih sati iznosi 1.000,50 KM.
Radni odnos se zasniva na:Nije naznačeno
Rok za stupanje na rad
Posebni zahtjevi poslodavca u posredovanju službePostupak izbora kandidata vršit će se na osnovu razmatranja dostavljene dokumentacije i održanog intervjua sa svakim od kandidata koji je dostavio urednu, potpunu i blagovremenu prijavu. Kriterij za bodovanje kandidata će biti održani intervju. Intervju će sadržavati i pitanja iz oblasti poznavanja poslova predviđenih radnim mjestom na koje se odnosi prijava kandidata. Svaki kandidat mora ostvariti najmanje 60 % od mogućeg broja bodova na održanom intervjuu da bi se našao na Listi uspješnih kandidata. Ukupan broj bodova koji se može ostvariti po osnovu intervjua, kandidatima će biti saopšten prilikom pristupanja na intervju. Radni odnos zasniva se na neodređeno vrijeme uz probni rad u trajanju od 30 dana. VI Uz prijavu na oglas, koja mora biti poseban potpisan dokument od strane podnosioca, kandidati su dužni priložiti i slijedeće dokaze: 1. Kraću biografiju sa adresom, kontakt telefonom i e-mail adresom kandidata, 2. Uvjerenje o državljanstvu, ne starije od 6 mjeseci računajući od dana objave oglasa, 3. Izvod iz matične knjige rođenih (dokument koji nema ograničen rok važenja), 4. Diploma o stečenoj stručnoj spremi, 5. Uvjerenje o položenom stručnom ispitu, 6. Dokaz o radnom iskustvu izdat od poslodavca kod kojeg je ostvareno radno iskustvo (potvrda ili uvjerenje). Dokazi se prilažu u originalu ili ovjerenim fotokopijama. NAPOMENA:Izabrani kandidati će biti u obavezi da, u roku od 15 dana od dana zaprimanja obavještenja o njihovom izboru kao najboljih kandidata, dostave ljekarska uvjerenja o zdravstvenoj sposobnosti za zasnivanje radnog odnosa na radnom mjestu medicinski tehničar. Ukoliko kandidat/i , u ostavljenom roku , ne dostavi/e ljekarsko uvjerenje smatrat će se da je/su odustao/li od zaposlenja. VII Prijava na javni oglas dostavlja se na adresu Doma zdravlja, Javna ustanova „Dom zdravlja“ Zavidovići, UI.Gazi Husrev-begova 25, 72220 Zavidovići, ili lično u Dom zdravlja, u zatvorenoj koverti, sa naznakom „NE OTVARAJ- PRIJAVA NA JAVNI OGLAS ZA RADNO MJESTO MEDICINSKI TEHNIČAR .“ Na koverti se obavezno navodi ime, prezime i adresa pošiljaoca. Neuredne, nepotpune i neblagovremene prijave, Komisija za izbor kandidata za prijem u radni odnos će odbaciti. VIII Rok za podnošenje prijava je 8 dana od dana objavljivanja javnog oglasa u dnevnim novinama „Oslobođenje“, na web stranici osnivača-općine Zavidovići , web stranici Doma zdravlja Zavidovići i web stranici JU „Službe za zapošljavanje Zeničko-dobojskog kantona“, računajući od njegove posljednje objave. IX Kontakt osoba za davanje dodatnih obavještenja je Smajić Amra, broj telefona za dodatna obavještenja je 032-206-049-lokal 338.
Posebni zahtjevi poslodavca u pogledu zaposlenikaKandidati treba da ispunjavaju sljedeće opće uslove za prijem u radni odnos: - da su državljani Bosne i Hercegovine, -da su stariji od 18 godina i -da imaju zdravstvenu sposobnost za zasnivanje radnog odnosa za radno mjesto “medicinski tehničar”.
Mogućnost zaposlenja invalidne osobe
Oglas od2023-03-20
Oglas do2023-03-28
Nezaposleni ste i tražite posao.
Pronađite posao iz 0 oglasa
Unesite biografiju
Niste registrovani? Registrirajte se!
Provjeri datum naredne prijave »
Poslodavac ste i tražite uposlenika.
Pronađite uposlenika iz 0 biografije
Objavite oglas
Niste registrovani? Registrirajte se!
Provjeri status osobe »