Pregled oglasa

Traženo zanimanjeNK radnik u jami
Tražena školska spremaNekvalifikovani radnik (NK)
Završena škola / fakultetZavršena osnovna škola
Položen stručni ispit
Posebna znanja i vještine- Radno iskustvo na poslovima u jamskoj eksploataciji uglja (minimalno 3 godine) - Poznavanje propisa iz oblasti zaštite na radu - Da nije ranije otpušten zbog učinjene povrede radne obaveze
Potrebno znanje stranog jezika
Traži se osobaNije uneseno
SpolNebitno
Trazeno radno iskustvoNebitno
Broj traženih zaposlenika24 izvršilaca
Na koje vrijeme se zasniva radni odnosNije naznačeno
Naziv i opis poslova koje će zaposlenik obavljatiKratak opis poslova: Radi na dopremi repromaterijala. - Radi na donošenju jamske građe na radilište. - Pomaže u vađenju i postavljanju jamske građe po uputama kopača. - Vrši utovar uglja u transportere. - Pravi glinene čepove za punjenje minskih bušotina. - Vrši razbijanje većih komada uglja, samo kad je transporter isključen. - U svom radu dužan je da se pridržava propisanih mjera zaštite na radu, upozorenja, naređenja i uputstava. - Dužan je koristiti lična zaštitna sredstva i opremu. - O svakoj opasnosti koju primjeti dužan je obavijestiti kopača ili drugo odgovorno lice. - Za rad koristi alat: krampa, lopata, testera, čekić. - Poslove i radne zadatke dobiva od kopača, palioca mina i nadzornika smjene-rudarskog. - Radi na donošenju eksploziva od glavnog magaciona (pomoćnog skaldišta), do priručnih spremišta. - U slučaju potrebe obavlja radne zadatke rukovaoca gumenog i grabuljastog transportera pod uslovom da je stručno osposobljen za rukovanje i posjeduje uvjerenje o položenom internom ispitu za rukovanje gumenih i grabuljastih transportera. - Povremeno može da obavlja i poslove i radne zadatke radnog mjesta za koje ima izvršenu obuku i položen ispit za to radno mjesto i položen kontrolni ispit iz oblasti zaštite na radu za to radno mjesto. - U slučaju potrebe obavlja i druge radne zadatke u sklopu organizacione jedninice (službi prerade uglja, pilana itd.). - Obavlja i druge poslove i radne zadatke koje mu naredi poslovođa smjene, palioc mina ili kopač i njima je odgovoran za svoj rad u okviru njegove opšte stručnosti. - Radnik je dužan, pored poslova iz opisa radnog mjesta obavljati i druge neophodne poslove, a naročito je obavezan: po potrebi obavljati i poslove niže složenosti, kada od toga zavisi izvršenje određenih procesa ili blagovremeni završetak posla. - Po potrebi vrši radne zadatke u sklopu organizacionih jedinica „Sretno i Kamenice“, RJ Površinska eksploatacija i RJ Održavanje. - Za svoj rad neposredno je odgovoran kopaču na datom radilištu.
Mjesto rada (općina)RMU „Breza“ d.o.o. Breza
Radno vrijemeNije naznačeno
Posebne psiho - fizičke sposobnosti
Godine starosti
Očekivana plata
Radni odnos se zasniva na:Nije naznačeno
Rok za stupanje na rad
Posebni zahtjevi poslodavca u posredovanju službePored navedene dokumentacije: Kandidati koji su demobilisani borci, članovi porodice šehida ili poginulih boraca, zatim kandidati koji imaju status ratnog vojnog invalida, trebaju dostaviti dokaz o navedenoj činjenici u skladu sa propisima kojima se reguliše oblast boračko-invalidske zaštite. Sva tražena dokumentacija koju kandidati prilažu uz prijavu dostavlja se u originalu ili ovjerenoj kopiji, ovjerena kod nadležnog organa. Društvo neće vršiti povrat priložene dokumentacije uz prijavu na oglas. Neblagovremene, neuredne, nepotpune te prijave koje su kandidati pismeno povukli, kao i prijave uz koje su priložene neovjerene kopije dokumenata, neće se uzeti u razmatranje. PODNOŠENJE PRIJAVE Svi zainteresirani kandidati, prijave sa potrebnom dokumentacijom u zatvorenoj koverti mogu podnijeti u predviđenom roku od 8 dana, a koji počinje teći prvog dana od posljedne objave, na Protokolu Društva ili putem pošte na adresu poslodavca: RMU „Breza“ d.o.o. Breza Branilaca grada bb 71370 Breza sa naznakom „Prijava na oglas za radno mjesto: ___________________ na neodređeno vrijeme Javni oglas će se objaviti u jednom dnevnom listu i na web stranici Društva www.rmubreza.ba. Kandidati koji budu izabrani biće prije zaključivanja ugovora o radu upućeni na ljekarski pregled radi utvrđivanja zdravstvenog stanja i radne sposobnosti za obavljanje poslova radnog mjesta za koja budu izabrani.
Posebni zahtjevi poslodavca u pogledu zaposlenikaOpći uslovi za zasnivanje radnog odnosa za sva radna mjesta: d.) da je državljanin Bosne i Hercegovine e.) da je stariji od 18 godina i f.) da ima zdravstvenu sposobnost za obavljanje poslova radnog mjesta.
Mogućnost zaposlenja invalidne osobe
Oglas od2023-03-24
Oglas do2023-04-01
Nezaposleni ste i tražite posao.
Pronađite posao iz 0 oglasa
Unesite biografiju
Niste registrovani? Registrirajte se!
Provjeri datum naredne prijave »
Poslodavac ste i tražite uposlenika.
Pronađite uposlenika iz 0 biografije
Objavite oglas
Niste registrovani? Registrirajte se!
Provjeri status osobe »