Pregled oglasa

Traženo zanimanjeIzbor i imenovanje direktora/ice na period od 4 (četiri) godine
Tražena školska spremaVisoko stručno obrazovanje (VSS-1)
Završena škola / fakultet- Da ima VSS, odnosno završen najmanje prvi studijski ciklus u području predškolskog odgoja, pedagogije, specijalne pedagogije ili psihologije;
Položen stručni ispitda
Posebna znanja i vještine- Da ima najmanje 5 (pet) godina rada na poslovima odgoja i obrazovanja, a naročito se ističe svojim radom u organizaciji odgojno-obrazovne djelatnosti, pedagoškoj teoriji i praksi; - Da ima položen stručni ispit. Pored općih i posebnih uvjeta kandidat za poziciju direktora/ice JU za predškolski odgoj i obrazovanje je dužan u konkursnoj proceduri priložiti i Program rada predškolske ustanove za narednu pedagošku godinu.
Potrebno znanje stranog jezika
Traži se osobaNije uneseno
SpolNebitno
Trazeno radno iskustvoSa iskustvom
Broj traženih zaposlenika
Na koje vrijeme se zasniva radni odnosOdređeno
Naziv i opis poslova koje će zaposlenik obavljatiI – OPIS POZICIJE DIREKTORA/ICE PREDŠKOLSKE USTANOVE Direktor/ica predškolske ustanove pored poslova i zadataka utvrđenih zakonom obavlja i sljedeće poslove : - Predlaže program odgojno-obrazovnog rada i aktivnosti za unapređenje tog rada u okviru godišnjeg programa rada i poduzima odgovarajuće mjere za njihovo provođenje; - Vrši izbor i postavljanje svih ostalih uposlenika i s njima zaključuje ugovor o radu, odnosno donosi odluku o prestanku ugovora o radu; - Prati i usmjerava rad odgajatelja i drugih uposlenika ustanove; - Praćenje ostvarenja programa rada i podnošenje izvještaja; - Saradnja sa društvenom sredinom i stručnim institucijama; - Vrši i druge poslove predviđene Pravilima ustanove.
Mjesto rada (općina)Javna predškolska ustanova \"Dječije obdanište Vareš\"
Radno vrijemeNije naznačeno
Posebne psiho - fizičke sposobnosti
Godine starosti
Očekivana plataIV – VISINA OSNOVNE PLAĆE: 1600,50 KM
Radni odnos se zasniva na:Nije naznačeno
Rok za stupanje na rad
Posebni zahtjevi poslodavca u posredovanju službe Kandidati su dužni dostaviti sljedeću dokumentaciju (original ili ovjerena kopija): - Uredno popunjenu i ovjerenu prijavu za navedeno radno mjesto, s kontakt brojem telefona i e – mailom; - Kraću biografiju; - Dokaz o radnom stažu; - Program rada predškolske ustanove za period 2023/2024 godinu; - CIPS potvrda prebivališta, (original ili kopija, ne stariji od tri mjeseca); - Izvod iz matične knjige rođenih; - Ovjerenu Izjavu da nema privatni finansijski interes u instituciji u kojoj se kandidira; - Uvjerenje/dokaz da se protiv kandidata/kinje ne vodi krivični postupak (ne stariji od tri mjeseca); - Uvjerenje/dokaz da nije osuđivan/a za krivično djelo i privredni prijestup; - Ovjerenu fotokopiju diplome (ovjera ne starija od tri mjeseca); - Uvjerenje o položenom stručnom ispitu (ovjera ne starija od tri mjeseca); - Dokaz da kandidat/kinja ima najmanje 5 (pet) godina rada na poslovima odgoja i obrazovanja. V – NAPOMENE - S kandidatima koji dostave urednu, blagovremenu i potpunu dokumentaciju obaviti će se pismeni i usmeni stručni ispit, a o vremenu održavanja pismenog i usmenog stručnog ispita isti će biti blagovremeno obaviješteni. - Literatura iz koje će biti pitanja za pismeni i usmeni stručni ispit su važeća zakonska akta iz oblasti predškolskog odgoja i obrazovanja: Zakon o predškolskom odgoju i obrazovanju Zeničko – dobojskog kantona: Cjeloviti razvojni program Zeničko – dobojskog kantona i Pedagoški standardi i normativi za oblast predškolskog odgoja i obrazovanja Zeničko – dobojskog kantona - Upravni odbor imenuje direktora/icu, uz prethodnu saglasnost Osnivača. - Ostale dokumente (ne starije od tri mjeseca) kojima se dokazuje ispunjavanje općih uvjeta javnog oglasa, izabrani kandida je dužan dostaviti u roku od 15 (petnaest) dana od dana zaprimanja obavještenje o njegovom izboru kao najboljeg kandidata:  Uvjerenje od nadležnog suda da se protiv kandidata ne vodi krivični postupak;  Uvjerenje o nekažnjavanju;  Liječničko uvjerenje o zdravstvenoj ispravnosti. VI – KONKURSNI ROK Javni konkurs će se objaviti u sredstvima informisanja: Oglasna ploča JPU \"Dječije obdanište Vareš\", u listu \"Naša riječ\", web stranica JU Služba za zapošljavanje ZDK, na web stranici Osnivača. Konkurs ostaje otvoren 15 (petnaest) dana od dana objavljivanja. Nepotpune i neblagovremene prijave neće se uzeti u razmatranje. VII – DOSTAVA PRIJAVE I DOKAZA Prijavu sa traženim dokazima, sa naznakom \"Prijava na konkurs za izbor i imenovanje direktora/ice JPU \"Dječije obdanište Vareš\" – NE OTVARAJ dostaviti poštom preporučeno ili lično na protokol na sljedeću adresu: Javna predškolska ustanova \"Dječije obdanište Vareš\" Zvijezda br. 22, 71330 Vareš.
Posebni zahtjevi poslodavca u pogledu zaposlenika1. Opći uslovi: - Da je državljanin/ka BiH; - Da je osoba stariji/ja od 18 godina; - Da nema privatni finansijski interes u instituciji u kojoj se kandidira; - Da nije osuđivan/a za krivično djelo ili privredni prijestup; - Da se protiv kandidata/kinje ne vodi krivični postupak;
Mogućnost zaposlenja invalidne osobe
Oglas od2023-05-09
Oglas do2023-05-24
Nezaposleni ste i tražite posao.
Pronađite posao iz 12 oglasa
Unesite biografiju
Niste registrovani? Registrirajte se!
Provjeri datum naredne prijave »
Poslodavac ste i tražite uposlenika.
Pronađite uposlenika iz 0 biografije
Objavite oglas
Niste registrovani? Registrirajte se!
Provjeri status osobe »