Pregled oglasa

Traženo zanimanjeDoktor specijalista porodične / obiteljske medicine (m/ž)
Tražena školska spremaVisoko stručno obrazovanje (VSS-1)
Završena škola / fakultetzavršen medicinski fakultet,
Položen stručni ispitpoložen specijalistički ili stručni ispit, odobrenje za samostalan rad (licenca),
Posebna znanja i vještinepoželjno prethodno radno iskustvo u struci nakon položenog stručnog ispita,
Potrebno znanje stranog jezikapoznavanje njemačkog jezika na B2 ili C1 razini, engleski jezik poželjan.
Traži se osobaNije uneseno
SpolNebitno
Trazeno radno iskustvoSa iskustvom
Broj traženih zaposlenika
Na koje vrijeme se zasniva radni odnosNije naznačeno
Naziv i opis poslova koje će zaposlenik obavljatiObavlja klinički pregled (prvi i ponovni) oboljelih i povrijeđenih osoba u ustanovi kao i po potrebi u stanu bolesnika. Utvrđuje potrebu i daje naloge za obavljanje laboratorijskih i drugih pretraga te konsultivno-specijalističkih pregleda s ciljem utvrđivanja konačne kliničke dijagnoze odnosno kontrole liječenja. Propisuje, ordinira, prati i kontrolira tok njege i liječenja. Pruža prvu i hitnu medicinsku pomoć povrijeđenima, vrši male hirurške intervencije. Vodi propisanu medicinsku dokumentaciju, evidenciju i izvještaje, a neposredno upisuje podatke bolesnika, konačnoj dijagnozi i terapiji u zdravstveni karton. Obavlja i druge poslove u domenu liječnika opće medicine. Surađuje s ostalim djelatnicima u procesu rada. Sudjeluje u kontinuiranoj edukaciji zdravstvenih djelatnika, surađuje s drugim timovima i službama. Prati zdravstveno stanje stanovništva i predlaže mjere za unapređenje zdravlja; učestvuje u organizaciji i provođenju mjera kod prevencije i suzbijanja bolesti i povrede, učestvuje u zdravstvenom prosvjećivanju građana.
Mjesto rada (općina)Qire Group GmbH , Lokacija:Schwarzwald, Njemačka
Radno vrijemeNije naznačeno
Posebne psiho - fizičke sposobnosti
Godine starosti
Očekivana plata
Radni odnos se zasniva na:Nije naznačeno
Rok za stupanje na rad
Posebni zahtjevi poslodavca u posredovanju službePrijava na javni oglas obavezno treba sadržati Vaš životopis i kontakt telefon, a treba se priložiti i preslika slijedeće dokumentacije: fakultetska diploma; uvjerenje o položenom stručnom ispitu; odobrenje za samostalan rad. Zainteresirani da počnete karijeru u Njemačkoj? Prijave sa traženim dokumentima dostavljaju se putem opcije PRIJAVI SE NA OGLAS na stranici posao.ba. Natječaj ostaje otvoren 15 dana od dana objavljivanja. Molimo da za dodatne informacije kontaktirate nadležnu posredničku agenciju Posao.ba na broj telefona 033 586 303.
Posebni zahtjevi poslodavca u pogledu zaposlenikaŠta dobijate kao Doktor porodične medicine: podrška pri preseljenju i pronalasku smještaja u Njemačkoj, ordinaciju za samostalno obavljlanje posla, podrška pri pronalasku osoblja, mogućnosti nastavka školovanja i usavršavnja, kompenzaciju temeljenu na performansama prema kolektivnom ugovoru za liječnike sa socijalnim, doprinosima uobičajenim za javnu službu.
Mogućnost zaposlenja invalidne osobe
Oglas od2017-06-28
Oglas do2017-07-13
Nezaposleni ste i tražite posao.
Pronađite posao iz 0 oglasa
Unesite biografiju
Niste registrovani? Registrirajte se!
Provjeri datum naredne prijave »
Poslodavac ste i tražite uposlenika.
Pronađite uposlenika iz 0 biografije
Objavite oglas
Niste registrovani? Registrirajte se!
Provjeri status osobe »