image_pdfimage_print

         U četvrtak, 10.11.2016. godine Služba za zapošljavanje ZDK i Federalni zavod za zapošljavanje su potpisali novi Sporazum o realizaciji projekta.

        Na zajedničku inicijativu Službe za zapošljavanje ZDK, Saveza civilnih žrtava rata ZDK i JU “Dom zdravlja“ Maglaj  izrađen je Projekt „ Formiranje regionalnog centra za fizijatriju u Maglaju“. Potpisom Sporazuma, Služba je putem Federalnog zavoda za zapošljavanje osigurala financijska stredstva u iznosu od 27.207,84 KM za  jednogodišnju bruto plaću za dva buduća fizijatra koja će raditi u Domu zdravlja Maglaj.

       „Ovo je samo početak formiranja fizijatrije u Maglaju koja bi, u narednom periodu, trebala prerasti u Regionalni centar za fizijatriju ne samo za civilne žrtve rata, već i sve druge osobe sa invaliditetom sa područja Maglaja, Žepča, Zavidovića, Tešanja, Doboj Juga i Usore“, naglasio je Marinko Kelavić, voditelj Projekta.

       Po ovom Projektu uskoro slijedi i potpis novog, međusobnog ugovora Službe sa JU Dom zdravlja Maglaj kojim će se definirati međusobni odnosi glede financiranja novih uposlenika, fizijatara.

        Ukupna vrijednost Projekta je cca 50.000 KM, a uz učešće FZZZ svoj doprinos ovom Projektu će dati i Dom zdravlja Maglaj te Ministarstvo zdravstva ZDK.

Ovo je treći projekt kojeg smo, u protekla tri mjeseca, odobrili Službi za zapošljavanje ZDK i još jedan pokazatelj kako se zajedničkom koordinacijom mogu rješavati vrlo bitni problemi na području Zeničko-dobojskog kantona“, izjavila je Helena Lončar, ravnateljica Federalnog zavoda za zapošljavanje.

         Potpisu ugovora su nazočili i Snježana Dedić, stručna suradnica za projekte iz FZZZ te  Emir Džafić, predsjednik Upravnog odbora i Sehadet Hadžić, načelnik Odsjeka za zapošljavanje Službe.

ugovor-za-fijijatriju-potpis-sa-fzzz-1
ugovor-za-fizijatriju-potpis-sa-fzzz

Website Malware Scan