image_pdfimage_print

Jučer (srijeda, 27. 1. 2016.) u prostorijama Federalnog zavoda za poljoprivredu na Ilidži počelo je potpisivanje ugovora sa korisnicima koji su ispunili kriterije utvrđene javnim pozivom za realizaciju Programa sufinanciranja samoupošljavanja i upošljavanja u oblasti poljoprivrede za osobe koje se nalaze na evidenciji neuposlenih  u službama za upošljavanje FBiH.

Federalni ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva, gosp. Šemsudin Dedić i direktor Federalnog zavoda za zapošljavanje gosp. Omer Korjenić, nisu krili svoje zadovoljstvo što će, zajedničkim sufinanciranjem ovog Programa u iznosu od tri milijuna KM, za 527 poljopri-vrednika iz FBiH osigurati mjesečnu isplatu/refundaciju poticajnih sredstava u visini od 100 posto iznosa obveznih doprinosa prvih 12 mjeseci ( I godina ), u visini od 50 posto iznosa obaveznih doprinosa u periodu od 13 do 24 mjeseca ( II godina ), u visini od 50 posto iznosa obaveznih doprinosa u periodu od 25 do 36 mjeseci ( III godina ), te u visini od 75 posto iznosa obaveznih doprinosa u II i III godini u slučajevima gdje su aplikanti žene ili mlade osobe u dobi do 35 godina.

Uz ova sredstva, svim novoregistriranim poljoprivrednim obrtima, isplatit će se i po 200 KM za troškove registracije istih.

Po riječima ministra Dedića, za ovaj program u 2016 godini su planirana još veća sredstva u iznosu od četiri milijuna KM.

Potpisivanju Ugovora u ovom Programu iz Ze-do kantona je pristupilo 8 korisnika poticaja, kao i direktor Federalnog zavoda za zapošljavanje, a potpisnik ugovora je bio i ravnatelj/direktor JU Službe za zapošljavanje Zeničko-dobojskog Kantona, gosp. Marinko Kelavić koji je iskoristio jučerašnji sastanak sa direktorom FZZ, gosp. Korjenićem te ga pozvao u radnu posjetu  našoj Službi za zapošljavanje u Zenici.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Korisnici Programa iz Ze-do kantona u društvu sa ministrom Šemsudinom Dedićem

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Website Malware Scan